""

Farkındalık eğitimi gerçekleşti « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:56

Farkındalık eğitimi gerçekleşti

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi, psikolog Gülendam İnceoğlu, Oğuz Tunahan Sarığeçili ve Sosyal Çalışmacı Batuhan Seyfi tarafından çocuk ihmal ve istismar konulu farkındalık eğitici eğitimi düzenlendi.

Farkındalık eğitimi gerçekleşti
Son Güncelleme :

21 Şubat 2024 - 16:20

Eğitimde, Ruh Sağlığı Birimi çalışanları ve Hastane Eğitim Birimi çalışanlarına yönelik olarak çocuk ihmal ve istismar konusunda bilinçlendirme yapıldı. Psikolog Gülendam İnceoğlu, Oğuz Tunahan Sarığeçili ve Sosyal Çalışmacı Batuhan Seyfi’nin liderliğinde gerçekleşen eğitimde, katılımcılara çocukların fiziksel, duygusal ve psikolojik sağlığına dair önemli bilgiler aktarıldı.
Eğitim, çocukların maruz kaldığı ihmal ve istismarın belirtileri, risk faktörleri ve korunma yöntemleri gibi konuları içerdi. Katılımcılar, çocukların sağlıklı gelişimi ve güvenliği için alınabilecek tedbirler hakkında detaylı bilgi edindiler. Bu eğitimle birlikte, il genelinde çalışan sağlık personelinin çocuk ihmal ve istismarı konusundaki farkındalığının artması ve çocukların korunması adına etkili müdahalelerin gerçekleştirilmesi amaçlandığı belirtildi. Haber: Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.