""

Fazla kaynak sağlamak için Proje ekibi oluşturuluyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:38

Fazla kaynak sağlamak için Proje ekibi oluşturuluyor

Yozgat, Kayseri ve Sivas’ı kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) bölgenin sosyal ve ekonomik olarak kalkınmasına katkı veren, bölgesel kalkınma faaliyetlerinde tüm paydaşlar için koordinasyon sağlayan ve yönlendiren bir merkez olma misyonuyla birlikte, bölgeler arası ve iller arası gelişmişlik farklarını azaltmaya yönelik çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Fazla kaynak sağlamak için  Proje ekibi oluşturuluyor
Son Güncelleme :

04 Nisan 2017 - 7:00

Bu kapsamda Valilik, Bozok Üniversitesi ve Oran Kalkınma Ajansı işbirliği ile oluşturulan Proje Okulunda proje yazma eğitimi alan kursiyerler, TANAP’ın da destek verdiği hibelerden faydalanmak üzere 13 ilçede görevlendirilerek kaymakamlık ve belediyelerin belirlediği projeleri yazmaya başladı.
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Büyükata öncülüğünde gerçekleştirilen proje yazma eğitimi yürüten kursiyerleri ziyaret eden Vali Kemal Yurtnaç, ilimizde ki çeşitli ajanslardan daha fazla sayıda proje alıp destekleri artırmak amacıyla tüm ilçelerin katıldığı proje yazma eğitimlerinin başladığını söyledi.
Proje döngüsünün bilinmesinin Yozgat’a yeni kaynaklar oluşturulması açısından önemli olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Asıl iş şehrin geleceği ile ilgili ihtiyaçları kısa, orta ve uzun vadede planlayıp desteklemesinin öğretilmesidir. Bu başlatılan çalışma ortak akıl oluşumunun sağlanması açısından çok önemli. Bu ekibin yapacağı projelerle ilimize daha çok kaynak girdisi olacaktır. Bu çalışmayı yapan arkadaşlarımızı ve eğitim kadrosunu tebrik ve takdir ediyor, kendilerini her zaman destekleyeceğimizi bilmelerini istiyorum” dedi.
TANAP’ın uygun bulduğu projelere yüzde 95 hibe desteği verdiğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Kursiyerlerimiz burada sosyal ve çevresel projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Küçük ölçekli hibe projesine 200 bin, orta ölçekli hibe projesine ise 1.5 milyon lira hibe desteği veriliyor. Oluşturulan değerlendirme komitesi yazılan projeleri inceleyecek ve TANAP’a gönderecek. Uygun bulunan projeler hibe desteği almaya hak kazanacak” diye konuştu.
Vali Yurtnaç, Proje Okulu eğitimlerinin Haziran ayına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.