""

FETÖ’nün Bölge imamı tutuklandı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:08

FETÖ’nün Bölge imamı tutuklandı

Yozgat Emniyet MüdürlüğüKaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında FETÖ’nün Yozgat Bölge İmamı olduğu iddia edilen C.T., isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ’nün Bölge imamı tutuklandı
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yozgat İl merkezi ve ilçelerimizde örgüte bağlı şahısların; himmet yolu ile sağladığı gelirleri genel olarak iş adamlarının kurduğu sivil toplum kuruluşlarına üye şahıslardan oluşan mütevelli heyetleri vasıtası ile topladıkları, toplumda nüfuzlu olarak bilinen ve kabul gören şahıslar tarafından sohbet toplantıları organize edildiği, sohbet gruplarında yer alan kişilerden; sohbet toplantılarına düzenli olarak katılıp verilen görevleri yerine getiren, sorgulamaksızın itaat eden ve maddi gücü yerinde olan kimseler seçilerek mütevelli heyeti üyesi yapıldığı, esnaf toplantılarında Fethullah Gülen tarafından hazırlanan konuşmalar, yayınlar izletildiği,kimlerden hangi oranda para toplanacağının belirlendiğini, toplantıya katılanların kendileri hakkında belirlenen miktar kadar Himmet bağışında bulunduğu, söz konusu terör örgütüne bağlı Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisi gibi dergilere zorla abonelik yapılarak toplanan himmet paralarının cemaate ait şirketlere aktarılarak FETÖ/PDY Terör Örgütüne finansman sağlandığı, anlaşılmıştır.C.T. isimli şahsın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yozgat İl Müdürlüğünde görev yaptığı, 1 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan OHAL Kararnamesine istinaden Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme, FETÖ/PDY örgütüne üye olma suçları iddiasıyla Kamu Görevinden çıkarıldığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı, yapılan araştırmalarda C.T. isimli şahsın FETÖ/PDY Örgütü Bölge İmamıolduğu hususları tespit edilmiştir. FETÖ/PDY Yozgat İl Yapılanması soruşturması kapsamında yakalanan C.T. isimli şahıs hakkında 25.11.2016 günü gözaltına alınmış 28.11.2016 tarihinde Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup çıkarıldığı mahkeme tarafınca Tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.