""

Fırınlarda kayıt prosedürü değişti « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 11:03

Fırınlarda kayıt prosedürü değişti

24 Kasım 2016 tarih ve 29898 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan yönetmelik ile fırın işletmelerinin kayıt prosedürü değişti.

Fırınlarda kayıt prosedürü değişti
Son Güncelleme :

08 Aralık 2016 - 7:00

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “01 Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üretecek işletmeler Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu açısından yerinde resmi kontrole tabi tutulacaktır. Herhangi bir eksiklik veya uygunsuzluk durumunda başvuru sahibine, eksikliklerin giderilmesi için süre verilecek, süre sonunda eksiklik giderilmemişse işletmeye kayıt belgesi verilmeyecektir. Ayrıca bu değişiklik ile ekmek fırını açmak isteyen işletmelerin, İl, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurularında, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı beyan etmeleri zorunlu hale getirilmiştir. “ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.