İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “01 Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide üretecek işletmeler Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu açısından yerinde resmi kontrole tabi tutulacaktır. Herhangi bir eksiklik veya uygunsuzluk durumunda başvuru sahibine, eksikliklerin giderilmesi için süre verilecek, süre sonunda eksiklik giderilmemişse işletmeye kayıt belgesi verilmeyecektir. Ayrıca bu değişiklik ile ekmek fırını açmak isteyen işletmelerin, İl, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurularında, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı beyan etmeleri zorunlu hale getirilmiştir. “ifadeleri kullanıldı.