""

Gaytancıoğlu: Türkiye, Kanada olmasa nohut mercimek yiyemez « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 07:23

Gaytancıoğlu: Türkiye, Kanada olmasa nohut mercimek yiyemez

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’nin 90’lı yıllarda dünyada mercimek ve nohut üretiminde ilk sıralarda yer aldığını belirterek “Şuan Türkiye Kanada olmasa nohut ve mercimek yiyemez”dedi.

Gaytancıoğlu: Türkiye, Kanada  olmasa nohut mercimek yiyemez
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2017 - 8:33

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, partisinin Yozgat İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetini eleştirerek, ülke ve Yozgat tarımını yanlış politikalar nedeniyle ithale mahkum hale getirdiklerini öne sürdü.
Gaytancıoğlu, Türkiye’nin rahatlıkla tarımda kendine yeterli ve hatta ihracatçı ülke durumuna gelebileceğini ancak bunun için öncelikli temeli üretim olan, bilimsel bir tarım politikasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Türkiye’de 5 milyon hektar bir alan üzerinden bir nadas alanı olduğunu ifade eden Okan Gaytancıoğlu, “Nadas alanlarının önemli bir kısmı İç Anadolu Bölgesinde. Bu alanları daraltalım. Tarlayı yormayacak, çiftçiye gelir sağlayacak, insanımızı da sağlıklı besleyecek ürünlerin üretimine destek verelim. Yozgat’ta ağırlıklı olarak mercimek ve nohut’u inceleyeceğimiz ama baklagilleri, bakliyatları inceleyeceğimiz Genel Başkanımızın da katılımı ile bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Tarım ile ilgili kuruşlarla fikir alışverişi aldığımız bir toplantı. CHP iktidar olursa bir her yere mercimek ekeriz ve Dünya’ya da satarız. Şuan da Türkiye Cumhuriyeti, Kanada olması nohut ve mercimek yiyemez. En geleneksel ürünlerimizde bile ne yapıyor AKP, en kolay yolu seçiyor. İthalatı silahı. Avrupa’da büyükbaş bırakmadılar. 3,5 Milyar Dolar parayı yabancı ülkelerin çiftçilerine verdik. Bunun hiç olmasa yarısını Türk çiftçisine vermeyi düşünen bir AKP var mı?” ifadelerini kullandı.
CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar’da ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Gaytancıoğlu’na teşekkür ederek CHP İktidarı ile ancak Türk çiftçisinin refah seviyesinin yükseleceğini ifade etti. Yaşar, AK Parti İktidarını ve politikalarını eleştirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.