""

GELECEĞİ DÜŞÜNMEK VE YOZGAT’I UNUTMAMAK! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:39

GELECEĞİ DÜŞÜNMEK VE YOZGAT’I UNUTMAMAK!

GELECEĞİ DÜŞÜNMEK VE YOZGAT’I UNUTMAMAK!
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

 

Askerin tezkeresi gelmiş, duvar dibine çökmüş, başı ellerinin arasında kara kara düşünüyor.

Komutanı farkına varmış, askeri yanına çağırmış.

“Gel oğlum bakalım. Hayırdır derdin ne?”

Asker oflayıp, puflamış, sıkıntısını anlatmış:

“Komutanım malum, süre bitti, tezkere alıyorum.”

Komutanı; “e ne güzel, bak gidiyorsun, insan buna üzülür mü?”

Asker hemen cevap vermiş: “Nasıl üzülmem komutanım.

Ben yarın gidiyorum gitmesine de, benden sonra Bölüğün durumu ne olacak onu düşünüyorum…”

Bu hikayeyi okuyunca Yozgat’ı düşünmeden edemedim.

Bizimkisi de Askerin hesabına benziyor.

Kendimizden geçtik.

Tabir yerindeyse yaş kemâle erdi.

50’yi devirdik,

Kaç saniye,

Kaç saat,

Kaç gün,

Kaç hafta,

Kaç sene,

Daha yaşarız bilemeyiz.

Gazeteyi günlük çıkmaya başladığımızdan bu yana yazıp, çiziyoruz.

Yozgat’ın dertleriyle dem olmaktan henüz vazgeçmiş değiliz. Elbet bir gün askerlik bitecek, duvar dibine çöküp, düşünmeye başlayacağız.

Bu halimizi birileri görüp, yanımıza diz çöküp, ne düşündüğümüzü sorarsa Ki; elbet soracaktır, bu durum dilerim çok sürmeden gerçek olsun.

Eli kalem tutan, kimi zaman bir kimi zaman birden fazla yazar gelişmeden, kalkınmadan bahsederken, Yozgat’ın üzerindeki kara bulutların bir türlü kalkmamasını kaç kişi kendine dert ediyordur, çok merak ediyorum.

Sebebi her ne olursa olsun, tüm sorunlar elbet bir gün son bulacak, lakin Yozgat’ın sorunları ne zaman son bulur, bu sorunların son bulduğunu bizler belki göremeyiz ama bizden sonrakiler görür mü? Bilemiyorum.

Çünkü bugün Yozgat’a yeniden bir yol haritası çizilmeye çalışıyor. Yozgat’ın hangi yöne gelişeceği bir süre öncesine kadar biliniyordu, bir yol haritası üzerine ilerliyordu, şimdi ise yeni yol haritası nedeniyle bu yön değiştirilmektedir.

Türkiye’de Yozgat gibi plansız, programsız, alt yapısı sorunlu kaç il vardır bilemiyorum ama bildiğim tek şey gördüğüm tüm iller arasında Yozgat’ın ne eşi, ne de bir benzeri yok. Bugün yoldaki çukur dahi çok zor bir işmiş gibi kapatılmayı beklediğini vatandaşın paylaşımlarından öğreniyoruz.

Şimdi Askerin Komutana verdiği cevabı tekrar göz önüne getirecek olursak, yarın ya da daha sonraki günler biz gideceğiz ama Yozgat’ın hali ne olacak?

Geçenlerde bir dost meclisinde yaptığımız sohbetin konusu yolların son durumu hakkındaydı. Basın olarak bu işlerin üzerinde fazlaca durulmadığını savundu. Bizde, biz yazmaktan usanmadık, ilgili kurumda yapmamak için inat etmeden usanmış değil dedim.

Kısa bir süre önce aynı konunun Vali tarafından zaman zaman da Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Meclis üyeleri tarafından konuşulduğunu hatırlattım.

İlgili Kurum Müdürünün işi halen ötelemeye çalıştığını söyledim. Arkadaşımız sustu, siz yine de bir kez daha yazın, bizlerde bundan sonra takipçisi olacağız dedi.

Konudan çok fazla bahsetmiş olmasam da, mesele belli, bu yazının asıl konusu top yekun Yozgat’ta yaşanan sorunların çözümü için kimsenin taşın altına doğru dürüst elini koymamasından kaynaklandığını bir daha vurgulamış oldum.

 

  • Yozgat’a yeni yatırımlar kazandırmak için farklı bölgelerden rol model bulmak için ekip çalışması yapan Bürokrat!
  • Sporda bir takım sorunların yaşanması üzerine hedef tahtasında kendini bulan Kurum Müdürü!
  • Kızının dünya evine girerken mutluluğunu seçkin davetlilerle birlikte paylaşarak yaşayan eski il başkanı, siyasetçi!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.