""

Geleceğin teknik elemanları Yozgat’tan yetişiyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 05:20

Geleceğin teknik elemanları Yozgat’tan yetişiyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde 2009-2010 yılında eğitim ve öğretime açılan Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan öğrencileradeta geleceğin teknik elemanlarının Yozgat’ta yetişiyor izlenimi veriyor. Okulda plastik teknolojisi, iklimlendirme ve tesisat bölümüile elektrik elektronik teknolojileri bölümünden mezun olan öğrencilere kısa sürede iş hayatına atılma olanağı da sağlıyor.

Geleceğin teknik elemanları  Yozgat’tan yetişiyor
Son Güncelleme :

16 Kasım 2016 - 7:00

Okulun, 36 bin metre kare kapalı alanla bölgenin en büyük okulu olma özelliğini taşımasının yanındaöğrencilerin geleceğe emin adımlarla yürümesi için pratik eğitim görülen atölyelerde son teknoloji cihazlar kullanılıyor. Öğrenciler atık malzemeleri geri dönüştürerek doğaya da katkı sağlıyor.
Okulda öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim verildiğini belirten Okul Müdürü Efendi Yılmaz, plastik teknolojileri bölümünde geri dönüşümden gelen malzemenin CNC tezgahlarında istenilen ürüne dönüştürülebildiğini, tesisat bölümünde de özelikle doğalgaz tesisatı konusunda çalışma yapıldığını ifade etti.
ÖĞRENCİLERİMİZE KENDİ İŞİNİ KURMA FIRSATIDA
SUNUYORUZ
Okuldan mezun olan öğrencilerin kendi işini kurma imkanına da sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle öğrencilerimiz ayda bir gün Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olan herhangi bir fabrika içerisinde ders görüyorlar. Bu uygulama ile öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz. Okulumuzun Organize Sanayi Bölgesinde olmasının da öğrencilerimizin gelişimi açısından önemi oldukça büyük. Son sınıfa gelmiş öğrencilerimizin tamamı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalarda staj görüyorlar. Hem eğitimlerini tamamlıyorlar hem de mesleklerini sahada öğreniyorlar. Öğrencilerimize okul bittikten sonra iş yeri açma belgesi veriyoruz. Bu belgeyle dilerlerse kendi iş yerlerini rahatlıkla açabiliyorlar. Gittikleri fabrikalarda, iş yerlerinde acemilik çekmiyorlar. Bunu bilen iş yeri sahipleri sadece son sınıf öğrencileri değil, ara sınıflardaki öğrencilerle de stajı kendi fabrikalarında yapmaları ve daha sonra orada işe başlamaları konusunda bağlantıya geçiyorlar. Okulu bitirip hemen işe başlıyorlar. Bu sektörlerde ilimizin ara eleman ihtiyacını bu okuldan karşılıyoruz” dedi.
MEZUN OLAN
ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜZDE 80’İ İŞE
BAŞLADI
Okullarından bu zaman kadar mezun olan öğrencilerin yüzde 80’inin işe başladığını, yüzde 20’sinin de üniversite veya askeri okul eğitimine devam ettiğini söyleyen Yılmaz, “Burada kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Kaynak yapabilen, CNC makinesi kullanabilen, torna tezgâhı kullanabilen bir kişi işsiz kalmıyor. 20 kişilik öğretmen ve idari kadromuzla 106 öğrenciye eğitim veriyoruz. Türkiye’nin geleceği meslek lisesiyle garanti altındadır. Mesleği olan bilinçli nesiller ülkemizi daha güzel yerlere getirecektir. Geleceğini garanti altına almak isteyen gençlerimiz meslek lisesini tercih etsin. Yüzde 100iş garantili eğitimler veriyoruz. Mezun olan öğrencimiz işsiz kalmıyor. Okuldan sadece diploma ile mezun olmuyor. Lise diplomasının yanında 3 ayrı belgeye daha sahip oluyor. Bunlar; iş yeri açma belgesi, girişimcilik belgesi ve Avrupa ülkelerinde denklik sağlayan Europas belgesidir. Gençlerimizin geleceğe hazırlanması konusunda meslek lisemiz gençlerimizin hizmetindedir” diye konuştu.
Okulun Yozgat merkeze 25 kilometre mesafede olduğunu söyleyen Okul Müdürü Efendi Yılmaz, “ Ulaşım ağının gelişmiş olması okulumuzun tercih edilmesinde büyük bir etken. Okulumuza ait 130 öğrenciyi barındıracak kapasiteye sahip pansiyonumuz bulunuyor. Dileyen öğrencimiz pansiyonumuzda kalabiliyor. Hali hazırda 96 öğrencimiz pansiyonumuzda bizlere emanettir. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek konumdayız. Gece gündüz bir arada olduğumuz öğrencilerle ağabey-kardeş, usta-çırak ve öğretmen-öğrenci ilişkisi içerisinde eğitim kalitemizi artırmak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.