""

GELECEK KUŞAKLAR NASIL BİR DÜNYADA YAŞAYACAK?! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:33

GELECEK KUŞAKLAR NASIL BİR DÜNYADA YAŞAYACAK?!

GELECEK KUŞAKLAR NASIL BİR DÜNYADA YAŞAYACAK?!
Son Güncelleme :

21 Şubat 2017 - 7:00

Merak ediyorum…

Ne zaman farkına varacağız birbirimizi tükettiğimizin. Öyle zamanlar, öyle olaylar yaşanıyor ki, bir hiç uğruna kendimizi tüketmenin yanında birbirimizi tüketmekle kalmayıp, insani değerlerimizi de tükettiğimizin farkında değiliz.

Bugün insan yeniden tufan öncesi dönemin eşiğinde.. Kaynaklar tükenmek üzere, var olanlar da adil paylaşılmıyor. Türler azalıyor, hayvan ve bitkilerin nesilleri tükenmek tehlikesiyle karşı karşıya.. İnsanlar küresel iklim değişikliklerinin de etkisiyle bir besin krizi yaşamakla yüzyüze gelmek üzere.. Buzullar eriyor.. Sular yükselecek, şehirler suya batacak. Dünya çölleşecek.. Adeta Mars gibi.. Hiç düşünüyor musunuz, gelecek kuşaklar nasıl bir dünyada yaşayacak?!

İnsanın yeryüzündeki imtihanı bir insan için çok uzun bir süreyi kapsıyorsa da Dünya’nın ömrüne göre çok çok kısa bir zaman periyodunu kapsıyordu.. Hele sonsuz bir yaşam için yaratılan insanın dünyada geçirdiği zaman sonsuzlukla karşılaştırıldığında bir göz açıp kapama süresi kadardı ancak… Fakat insan aldandı.. Bu fani dünyayı ebedi yurdu sandı.. Tevehhüm-ü ebediyet ile hırs ile dünyayı sahiplendi, kanaat etmedi, daha fazlası uğruna kendi türünü katletti..

Toprak temizdi, hava temiz, su temizdi… İnsan ne zaman daha fazlasına sahip olmak güdüsüyle hareket etti, kapitalist bir zihniyeti benimsedi, endüstriyel üretime geçti.. Sanayi Devrimi ile.. Kirlendi doğa, hor kullanıldı kaynaklar, tükenmeyeceği varsayılarak.. Oysa sınırlıydı hepsi.. İnsan ekosistemin içinde kendine biçilen rolün sınırlarını aştığında sistemin işleyişine de zarar veriyordu..

Son olarak hafta sonu Yozgatspor ile Altındağ Belediyespor arasında oynan maç sonunda çıkan olaylarla ilgili birkaç kelam edip, sohbete son noktayı koyalım istiyorum;

Yozgatspor ile Altındağ Belediyespor karşılaşması karşılıklı atılan gollerle berabere tamamlandı. Fakat maç sonunda çıkan olaylar her iki tarafa da büyük zararlar vermiştir.

Geçmişte yıllarca spor yöneticiliği yapmış birisi olarak bu tür olayların çıkmasını arzu etmeyeceklerin en başında geldiğimi söylemeliyim.

Futbolda skorlar her zaman değişir ancak ortada zarar gören bir takım değerler varsa işte bunun tamiri, telafisi pek mümkün olmuyor.

Yozgatspor ile Altındağ Belediyespor karşılaşması sonunda çıkan olaylardan her iki tarafta ciddi zararlar görmüştür. Ancak burada Yozgat’ın gördüğü zararın telafisi kısa sürede olmayacak gibi.

Belli ki çıkan olayların boyutu önceden pek hesap edilememiş, bu hesap yapılmış olsaydı Polis orantısız güç kullanmak yerine daha mantıklı hareket edip, verilen emir ile “Jop çekip gaz kullanmak” ihtiyacı duymazdı.

Maç sonrası sosyal medya üzerinden yazılıp çizilenlere bakıldığında Yozgat Emniyet teşkilatı kullandığı orantısız güç neticesinde maç esnasında üstlendiği görevden kırık not aldı.

Henüz birşey bitmiş değil, gelişmeleri toplumsal yönden, siyasi yönden ve spor camiası yönünden takip edip, gelişmeleri buradan değerlendirmeye devam edeceğiz.

  • Yozgat’ta görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’u makamında ziyaret eden Topluluk!
  • Görev süresi içerisinde yaptığı ciddi yatırımlarla ilçeyi güzelleştiren, bu hizmetleri borç yapmadan tamamlayan Başkan!
  • Pazar günü oynanan maç sonrası çıkan olaylara müdahale etmek isterken yaralanan ve tedavi gören Yönetici!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.