""

GELİŞMENİN KALKINMANIN ANAHTARI SANAYİİDİR « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:20

GELİŞMENİN KALKINMANIN ANAHTARI SANAYİİDİR

GELİŞMENİN KALKINMANIN ANAHTARI SANAYİİDİR
Son Güncelleme :

02 Mart 2017 - 7:00

Belki tekrar olacak ama kim ne derse desin bir şehrin gelişmesi ve kalkınması sanayi potansiyelinin olması ile bağlantılıdır.

Sanayinin olduğu yer de üretim olur, üretimin olduğu yer de ise nüfus patlaması olmaktadır. Yozgat’a baktığımız da ise Sanayiden, nüfus patlamasından ya da herhangi bir türde üretilen üründen bahsetmek maalesef mümkün değildir.

Valiliğin, Belediyenin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve diğer kamu kurumların gayretlerini, çabalarını, mücadelelerini asla görmezden gelmiyorum ama bu kurumlar ya da kuruluşlar güçlerini parçalar halinde kullanmak yerine bir araya getirerek, bir obje üzerinde yoğunlaşsalar belki Yozgat bir şeyler kazanacak.

Öteden beri Valilik başka işlerle Belediye başka işlerle bir şeyler yapmaya gayret ediyor. Takdir ediyorum ama bu konuda gösterilen gayretin sonucunda bir şey yok, olmuyor. Yozgat, gelişmek ve kalkınmak adına bir şeyler kazanmış değil, daha fazla zorlamanın bir kimseye faydası dokunmadı.

Yeni bir Yozgat planlamak için bir yerden başlanmalıdır. Şimdiye kadar Nohutlu ve Çamlık arasında debelendik durduk, artık noktayı koymak gerekiyor.

Bu iki dağın arasından çıkmak için şimdiye kadar elimize geçen bütün fırsat ve imkânları hovardaca kullandığımız yetmez mi?

Özellikle son 5 yıl içinde iki dağın arasındaki yapılaşmaları gerek doğu gerekse batıya kaydırmış olsaydık bugün Yozgat, Sorgun veya Yerköy’e yaklaşmış olacaktı.

Özellikle Kent Park bölgesinde bu kadar yoğunlaşamaya gerek var mıydı? Bilemiyorum ama bu yoğunluğun belli bir kısmını Yerköy veya Sorgun tarafına yapabilmiş olsaydık, Yozgat bugün daha farklı bir kent olabilirdi.

Sonuç olarak Şehir merkezindeki Kamu kurumlarını bir yere ya da bir çatı altına toplamak yerinde bu kurumları lokomotif olarak kullanıp, şehri bu iki dağ arasından dışarı taşımak için değerlendirmek daha faydalı olmaz mı?

Öte yandan Yozgat’ın sanayi kenti olması için gayret göstermek gerekiyor, zaman zaman yetkililerin söylediği bir sözü hatırlatmak gerekirse Yozgat’ın yaşabilir bir kent olmasında itirazım yok. Yozgat hem yaşabilir bir kent olmalı hem de gelişmek, kalkınması ve nüfus göçünü önlemek için sanayi kenti olmak durumundadır.

 

  • İstanbul’da hafta sonu verilecek davete katılıp katılmayacağı ev sahipleri tarafından şimdiden merak edilen Siyasiler!
  • Belli bir süre için seçildikleri görevde çok önemli hizmetlere imza atmış gibi görülerek, plaket verilen siyasi Üyeler!
  • Yozgat’ın yöresel değerleri için kendilerinden başkalarının benzer bir gayret için olmadıklarını anlatan Müdire!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.