""

GENÇ FİKİRLER VE ÜRETİM SORUNU « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:35

GENÇ FİKİRLER VE ÜRETİM SORUNU

GENÇ FİKİRLER VE ÜRETİM SORUNU
Son Güncelleme :

14 Ocak 2017 - 7:00

Bugün Türk ekonomisi gözle görülür şekilde bir kriz yaşıyor…

Bunun birden çok sebebi olduğunu hepimiz bilmemize karşın taşın altına elimizi koymaktan kaçınmamız sorunu daha da büyütüyor.

Zira ekonominin söylediğimiz anlamda sıkıntıya düşüyor olması ya da kriz ortamının doğmasının altındaki sebeplerin en başında üretmeden tüketmek gelmektedir.

Türkiye ne zaman ki, üretim olmak yerine tüketim toplumu olmaya yöneldi, ülke krize girdi. Zaman zaman rahatlamalar olsa da bu durum her zaman geçicisi oldu.

Hafif bir sarsıntıda deyim yerindeyse yaprak misali bir sağa bir sola savrulmaktan kurtulamadı. Böyle durumlar da ortaya çıkan büyük balıklar pusu kurarak ülkemizi daha da derin krizlere sürükledi.

Bugün Türkiye birden fazla cephede mücadelesini verirken, küresel sermayeyi elinde bulunduran güçler, ülkenin daha büyük sıkıntılar yaşamasına neden olmak için döviz kurlarını yükseltmek, doların ateşini çıkartmak için bir gayret içindedir.

Bütün bu sorunları aşmanın en önemli kuralı birlik ve beraberlik içinde olmak ve güç birliği yaparak, üretim kanallarını sonuna kadar açmaktır.

Üretmeden tükettiğimiz müddetçe ya da üretime katsı sunmadığımız müddet içinde kriz başımızda duracaktır. Küresel güçlerin keyfi kaçmayacaktır.

Ayrıca Türkiye’de kafası çalışan çok sayıda genç bir toplum var, bu topluluğu üretime, projeye sevk etmek gerekmektedir. Bu konuda önemli bir çalışma başladı.

Evvelsi gün dikkatimi çeken bir haber oldu. Bu haberi sizlerle de paylaşarak, çalışmaya katkı sunmak isterim.

TÜBİTAK tarafından gençlerin iş fikirlerini iyi bir iş planına dönüştürme hedefiyle başlatılan Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı başladı. Program kapsamında teknolojik ve yenilikçi iş fikri olan girişimciler 150 bin TL’ye kadar hibe alacak.

İki aşamalı programda, internet sitesi üzerinden toplanan iş fikirleri bir eleme sistemine tabi tutularak; fikirler, teknolojik düzeyi ve yenilikçi yönü, iş fikrinin uygulanabilirliği, iş fikrinin taşıdığı ticari değer, iş fikrinin rekabetçi düzeyi, iş fikri ekibinin nitelikleri ve iş fikrine uygunluğu gibi yönler göz önünde bulundurarak değerlendirilecek.
Değerlendirmeyi geçen iş fikirleri 2 aylık eğitim ve mentorluk programına dahil olacak. Programı tamamlayarak iş fikirlerini geliştiren girişimci adayları, hazırlayıp ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvuracak ve 150 bin TL’ye kadar olan hibe desteğini alabilmek için yarışacak.
Programın son başvuru tarihi 31 Ocak olurken, başvurmak isteyen gençler İstanbul Üniversitesi Teknokent internet sitesi üzerinden başvurabilecek.

Sonuç olarak Yozgat’ta da bu çalışmaya katkı sunmak adına bir takım çalışmalar yapılabilir. Yakın zamanda KOSGEB tarafından faizsiz kredi desteğine ciddi baş vuru yapılmıştı. Şimdi ise böyle bir çalışmaya benzer başvuru yaparak, destek alınabilir.

  • Mülteci ailelerin ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamak için ciddi bir çalışma sürdüren genç ekip!
  • Her fırsatta huzurevinde yaşayan insanlarımızı ziyaret ederek, bunlarla yakından ilgilenen Bürokrat eşi!
  • Yaban hayatını canlı tutmak, soğuk kış mevsiminde yiyecek sıkıntısı çekmelerini önlemek için bizzat çalışan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.