""

“Gençler üzerinde oynanan oyunlar” semineri « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:57

“Gençler üzerinde oynanan oyunlar” semineri

Alperen Ocakları Yozgat İl Başkanlığı’nın Orta Öğretim öğrencilerine yönelik düzenlendiği seminerin bu haftaki konuğu Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Recep Temel oldu. Temel, genç Alperenlere Gençler üzerinde oynanan oyunlar” adlı seminer verdi.

“Gençler üzerinde oynanan oyunlar” semineri
Son Güncelleme :

05 Kasım 2018 - 7:00

Alperen Ocakları Yozgat İl Başkanlığı’nın Orta Öğretim öğrencilerine yönelik düzenlendiği seminerin bu haftaki konuğu Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Recep Temel oldu. Temel, genç Alperenlere Gençler üzerinde oynanan oyunlar” adlı seminer verdi.
Temel, “Ülkeler birbirleriyle farklı açılardan değerlendirilmektedir. Hangi ölçüye göre değerlendiriliyorsa ona göre de ülkelerin dünyadaki durumu ortaya çıkmaktadır. Mesela ülkeler ekonomik bakımdan birbirleriyle değerlendirilirler ve ihracat gelirleri ithalat gelirlerinden fazla olan ülkeler ekonomik olarak daha güçlü sayılırlar. Yine teknoloji üretimi bakımından daha ileri olan ülkeler teknolojiyi üretmeden sadece kullanan ülkelere göre daha üstündürler. Türkiye bu konularda diğer ülkelere göre daha iyi sayılmasa bile diğer ülkelerle kıyaslandığında nüfusunun önemli bir kısmının gençlerden oluşması ve bu genç nüfusun donanımlı yetiştirilmesi halinde yakın tarihte büyük bir güç olabileceği hesaplanmaktadır.” dedi.
YABANCI ÜLKELER
GENÇLERİMİZİ KÖTÜ
ALIŞKANLIKLAR ÜZERİNDEN YOK ETMEYE
ÇALIŞMAKTADIR
Yabancı ülkelerin potansiyel güç olan Türkiye gençliğini kötü alışkanlıklar üzerinden yok etmeye çalıştığını vurgulayan Temel, “Yabancı ülkeler gençlerimizi potansiyel bir güç olarak görmektedir. Bu nedenle potansiyel gücümüz olan gençlerimizin enerjisini sigara, alkol, bağımlılık yapan madde alışkanlığı üzerinden yok etmeye çalışmaktadırlar. Maalesef istatistikler bu konuda ülkemizin düşmanlarının belli bir mesafe aldıklarını da göstermektedir. Aynı zamanda ölçüsüz ve fayda üretmeyen şekildeki teknoloji bağımlılığı gençlerimizi asıl uğraşlarından alıkoyan diğer bir tuzaktır. Özellikle kitle iletim araçlarının dikte ettirdiği inanç ve kültürümüzle neredeyse taban tabana zıt hayat tarzlarının etkisinde kalan gençler hem kendi hayatlarını tehlikeye atmakta hem de farkında olmadan ülkemizin geleceğini karartmaktadırlar. Gençler, bilhassa milli ve manevi değerlerin insan ve millet hayatındaki önemini bilen Alperen gençler, bu oyunun farkında olmalı, kendi hayatlarında bu tuzaklara düşmediği gibi çevresindeki kardeşlerini ve arkadaşlarını da bu konularda bilinçlendirmelidir. Ülkesini daha ilerilere taşımak isteyen gençlerin hem karakter hem de mesleki olarak dünyadaki emsallerinden daha iyi olmak zorunlulukları vardır. Bu da bilgiyle, okullarındaki başarılarıyla ve sosyal hayattaki duyarlılıklarıyla gelişebilir.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.