""

Gençlik Kolları Başkanı Taşdemir’den 30 Ağustos mesajı « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 08:25

Gençlik Kolları Başkanı Taşdemir’den 30 Ağustos mesajı

Ak Parti Yozgat Gençlik Kolları İl Başkanı Abdullah Yaşar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Zafer Bayramını kutladı.

Gençlik Kolları Başkanı Taşdemir’den 30 Ağustos mesajı
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2022 - 19:12

Gençlik Kolları İl Başkanı Yaşar, mesajında şunları kaydetti: Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. 30 Ağustos günü Zafer Bayramımızdır. Günümüzde de Doğu sınırlarımızda, Akdeniz’de, Ege’de ve coğrafyamızda mücadelemiz devam etmektedir. Milletimizin varlığı için canını kahramanca ve fedakarca ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”
Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.