""

GİRİŞİMCİLİK RUHU BİZDE NEDEN YOK? « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:58

GİRİŞİMCİLİK RUHU BİZDE NEDEN YOK?

GİRİŞİMCİLİK RUHU BİZDE NEDEN YOK?
Son Güncelleme :

26 Aralık 2016 - 7:00

Bozok Üniversitesinde “Dünya Kooperatifçilik Günü” vesilesiyle “Girişimcilik ve Kooperatifçilik” konulu bir panel düzenlendi

Bu çalışmadan geç bilgim olduğunu öncelikle söylemeliyim. İl dışında olmam nedeniyle söz konusu çalışmaya katılamayarak şahsım adına kolay ele geçmeyecek bir çalışmadan uzak kaldım.

Neyse kısmet değilmiş; Yozgat’ta girişimcilik ruhunun olmadığını hemen her fırsatta söyleyenlerden birisi olduğumu bir kez daha hatırlatmak isterim.

Yozgat’ın artı ya da eksilerini gözden geçirirken, mutlaka bu konulara değinmeden geçmek sorunların üstünü örtmekten başka bir şey değildir.

Dolayısıyla her zaman ifade ettiğim bir başka nokta ise, Bozok Üniversitenin, işinin kolay olmadığıdır. Ekonomisi adeta yerlerde sürünen bir şehirde lokomotif bir eğitim kurumu olmak kolay değildir.

Çünkü herkesin ve her kesimin gözü sürekli bu kurumun üzerindedir. Zira “Ortaklık Kültürü” ve “Birlik ve beraberlik duygusu” zayıf bir kentte sorunları ortaya koymak, bunlara çözüm yolları aramak hiçte kolay değildir.

Dolayısıyla edindiğim bilgilere göre Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Üniversite camiası ve konulu ile ilgili görevliler dışında bir kimsenin katılmamış olması esasında Yozgat’ın ne durumda olduğunu ve konuya hangi perspektiften baktığını göstermektedir.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, bu tür programların önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Modern bir üniversite olarak, girişimci ruha, müteşebbis güce sahip, geleceği okuyabilen, ekonomik girdileri hesaplayabilen, piyasanın nabzını elinde tutabilen, ülkemizin dünya ölçeğinde küresel gelişmeye benzer bir tarzda ekonomik güç sahibi olmasında genç beyinlerimizin, özellikle üniversite gençliğimizin, hem duyarlı hem eğitimli hem de donanımlı olmasını önemsiyoruz.

Müteşebbis ruha sahip olarak kendi birikimimizle, kendi gayretimizle iş kurmamız, yeni atılımlara sahip olmamız oldukça önemlidir. Aynı ideallere, aynı kazanımlara sahip olan, birbirine güvenen, birbirinden güç alan müteşebbis ruhlar bir araya gelerek kooperatif kurabilmeli, şirketleşebilmeli, ortak tecrübelerinden faydalanabilmeli ve iş bölümü gerçekleştirerek birlikte kazanmanın yolunu aramalıdır.”

Bozok Üniversitesinde “Dünya Kooperatifçilik Günü” vesilesiyle “Girişimcilik ve Kooperatifçilik” konulu bir panele katkı sunan Yozgat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkekli, yoğun rekabetin yaşandığı bir ortamda ekonomik faaliyetlerini sürdüren, reel sektörün temsilcilerinin yeniliklere uyum sağladıkları ölçüde stratejik hareket ederek başarılı olacaklarının altını çizdi.

Bu tür çalışmaların bundan sonra zaman yapılacağı muhakkak ama bu çalışmalara bir şekilde Yozgat’ın da dahil edilmesi ve katılım sağlaması şarttır. Yozgat’ta bahsettiğimiz sorunların üstesinden gelmek istiyorsak bu çalışmalara katılmak durumundayız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.