""

Gizligider: 29 Bin Dekar arazi suya kavuşacak « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:18

Gizligider: 29 Bin Dekar arazi suya kavuşacak

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Yerköy ilçesinde yapımı tamamlanan ve Şubat ayı sonu itibariyle su tutulmaya başlanacak olan İnandık Barajının hizmete açılmasıyla bölgede 29 Bin dekar arazide sulu tarım yapılabileceğini söyledi.

Gizligider: 29 Bin Dekar arazi suya kavuşacak
Son Güncelleme :

10 Ocak 2024 - 18:04

Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, bir dizi program ve ziyaretlerde bulunmak üzere Yozgat’a geldi.
Yerköy’de İnandık Barajı incelemesinin ardından Yozgat Belediyesi Çamlık Et Lokantasında gazeteciler ve parti teşkilatıyla bir araya geldi.
Burada gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Bakan Yardımcısı Gizligider, gazetecilere yaptığı açıklamada Yozgat’a bakanlıkları ile ilgili yapılan yatırım ve hizmetlere değindi.
Gizligider, “Yozgat’ta da bakanlığımızın çok önemli yatırımları söz konusu. Özellikle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü büyük projeler, dev projeler var. İşte biraz önce de İnandık Barajını inceledik. Artık yapım aşaması bitti. Su toplama süreci başlıyor. Ve yaklaşık iki yıl sürecek. Bu esnada da bizim bölgenin sulanmasına ilişkin altyapı Projemiz devam edecek ve 2026 yılı itibariyle inşallah o bölgede farklı bir bereket, farklı bir zenginlik, farklı bir güzellik olacak.”dedi.
BÜTÜN FAALİYET ALANLARIMIZLA YOZGAT’IN HİZMETİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“Bütün faaliyet alanlarımızla beraber inşallah Yozgat’ın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” diyen Bakan Yardımcısı Gizligider, “Önemli olan şu birlikteliğimizi devam ettirebilmek. Önemli olan yirmi iki yıl önce bu yola çıktığımızda durmak yok derken, yola devam derken, biz sana inandık derken Reise Allah’ın izniyle bunun karşılığını veren kadroların bu yönetim kademesinin devam etmesidir. İnsanın olduğu yerde yeni hizmetler, yeni ihtiyaçlar devam eder. Allah’ın izniyle bunların hepsine de bugüne kadar olduğu gibi mahcup olmadan inşallah bu kadrolarla devam edeceğiz. Önemli olan bu. Öbür taraftan bugün niye buradayız? Kıymetli rektörümüzün önemli bir daveti vardı bugün bir yanıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Öbür taraftan da Türkiye’de Ziraat Eğitiminin başladığı gün. Burada bizim için önemli bir milat. Bunu da kıymetli Rektörümüz bizleri davet etti. Hem bunu vesile kıldık. Hem de Yozgat Bozok Üniversitesi bir özelliği var. İhtisas üniversitesi burada önemli bir çalışmamız olacak. Kenevir de İhtisas Üniversitesi. Kenevire dair önemli bir çalıştay söz konusu. Bilim adamlarının önemli sunuşları olacak ve buradan aldığımız çıktıların tüm Türkiye’de kullanmak adına bir süreçle başlıyor.”diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Yozgat’a geldi. Bakan Yardımcısı Gizligider’in ziyarette ki ilk durağı; Yerköy İlçesinde yapımı tamamlanan ve önümüzdeki ay sonu itibariyle su tutulmaya başlanacak olan İnandık Barajı incelemesi oldu.
İncelemelerde ilgililerden bilgi alan Gizligider, burada yaptığı açıklamada; barajın tam doluluk seviyesine ulaştığı zaman yaklaşık 29 bin dekar tarım arazisine modern sulama imkanı sağlayacağını ifade etti.
Gizligider, “Yozgat’ta da bakanlığımızın çok önemli yatırımları söz konusu. Özellikle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü büyük projeler, dev projeler var. Bunlardan birisi de İnandık Barajımızdır. Artık yapım aşaması bitti. Su toplama süreci başlıyor. Ve yaklaşık 2 yıl sürecek. Bu esnada da bizim bölge arazisinin sulanmasına ilişkin altyapı Projemiz devam edecek ve 2026 yılı itibariyle inşallah o bölgede farklı bir bereket, farklı bir zenginlik, farklı bir güzellik olacak. Önemli hizmetlere devam ediyoruz. Bu vesile ile Bu önemli eserin ilimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlimize hayırlı olsun.”diye konuştu.
Haber Merkezi

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN