""

Grip aşısı mutlaka yapılması gerekir « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:29

Grip aşısı mutlaka yapılması gerekir

Yozgat İl Sağlık Müdür Dr. Fatih Şahin, grip aşısının mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Grip aşısı mutlaka  yapılması gerekir
Son Güncelleme :

01 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat İl Sağlık Müdür Dr. Fatih Şahin, grip aşısının mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.
İl Müdürü Dr.Şahin yaptığı açıklamada,”Grip, İnfluenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtiler ile başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır. Halk arasında genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılan grip, 39-40 dereceye ulaşan ateş yapması, şiddetli halsizlik ve kırgınlığa yol açması ve eşlik eden şiddetli baş ağrıları ile soğuk algınlığından ayrılabilir. Peki nasıl bulaşır derseniz, influenza virüsü, en sık hasta kişinin öksürme ve hapşırması ile ortama saçılan damlacıklar yoluyla insandan insana bulaşır. Hasta kişinin iyi yıkanmamış elleride bulaşta önemli rol oynar. Bu nedenle el yıkama hastalığın yayılmasını önlemede önemli bir basamaktır” dedi.
Grip aşı ile önlenebilir bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Şahin,”Dünya Sağlık Örgütü tarafından, her yıl salgın yapması öngörülen grip virüsü türlerini içeren aşı önerilmektedir. Grip aşısı prensipte, 6 aylık ve üzeri yaş grubundan yaptırmak isteyen herkese yıllık olarak Ekim-Kasım ayında uygulanır” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.