""

Güllaç sofraları süslüyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:37

Güllaç sofraları süslüyor

Türk mutfağının geleneksel tatlısı güllaç, her yıl olduğu gibi bu yılda Yozgat’ta ramazan sofralarında başköşede yer alıyor. Ancak Yozgat’ta güllacın saltanatı Ramazan biter bitmez sona eriyor.

Güllaç sofraları süslüyor
Son Güncelleme :

09 Haziran 2017 - 7:00

Ramazan ayında en çok tüketilen tatlılar arasında yer alan güllaç, sofralardaki yerini çabuk yitiriyor. Güllaç tatlısı sadece Ramazan ayında sofralarda kendisine yer bulabiliyor.
Ramazan ayında güllaç tatlısına olan talebin arttığını açıklayan işletme sahibi Beytullah Polat, tatlı talebini yetiştirmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Güllaç tatlısına ilginin sadece Ramazan ayıyla sınırlı kalmaması gerektiğini de belirten Polat, Ramazan dışında sadece özel istek ve sipariş doğrultusunda güllaç yaptıklarını hatırlattı.
Güllaç tatlısının kilosunun 15 lira olduğunu söyleyen Polat, “Hangi tatlıcıya giderseniz gidin ön rafta üzeri nar ve cevizle süslenmiş güllaç tatlılarını en ön rafta görebilirsiniz. Umarım güllaç, Ramazan ayında olduğu gibi diğer aylarda da tatlı raflarında yerini alır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.