""

Gündemdeki Konular! « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 18:57

Gündemdeki Konular!

Gündemdeki Konular!
Son Güncelleme :

18 Eylül 2024 - 17:47

Ülke ve Yozgat gündeminde o kadar çok konuşulacak konu var ki; hangisinden başlamalı ya da sıraya konulmalı, zorlanıyorum.
Diyarbakır’dan gelen Narin kızımızın ölüm haberi üzerindeki sis perdesi güvenlik güçlerinin yoğun çabası ile umut ediyorum kaldırılacaktır.
Ekonominin durumu içler acısı, zamların peşinden yetişmek mümkün değil, geçen hafta aldığın her hangi bir şeyin fiyatı, markete tekrar gittiğinde değiştirilmiş olarak karşılaşan vatandaş geçim mücadelesi vermeye devam ediyor.
Bir taraftan eğitim öğretimin başlamasıyla masrafların artmış olmasının yanı sıra yaz döneminin geride kaldığı, havaların artık soğumaya başladığı şu günlerde vatandaş, kışlık hazırlıklarını imkanlar ölçüsünde sürdürüyor.
İktidar, sosyal ve ekonomik dengenin normal bir düzeyde kurgulanması için yoğun çaba gösterse de, piyasalara yansıyan olumlu bir durum henüz söz konusu değil.
Genel olarak siyasetin gündemine baktığımızda en dikkat çeken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4’üncü maddesi değiştirilsin sözleri, partiler arası siyasi havayı sertleştirirken, bu çıkış MHP tarafından tepkiyle karşılandı.
HÜDA PAR değiştirilsin dediği 4’üncü maddeyi bir hatırlayalım isterseniz; “Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, yönetim şekli ve başkentini belirleyen ilk 3 maddenin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilemez olduğunu vurgulayan bir düzenlemeyi içeriyor.”
HÜDA PAR burada 4’üncü maddeyi değiştirelim derken aslında Anayasanın ilk 4 maddesini bütünüyle değiştirmenin kapısını aralamaktadır.
MHP, haklı olarak şimdiye kadar Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesinin hiçbir zaman mümkün olmayacağını, tartışmaya dahi açılmasının söz konusu edilmeyeceğini hatırlattı.
Bu kadar yoğunluk arasında Yozgat gündemine baktığımızda ise bugün Şehit ve Gaziler günü olması dolayısı ile çeşitli etkilikler olacaktır.
Aynı zamanda AK Parti, Türkiye buluşmaları programı kapsamında parti genel merkezi tarafından görevlendirilen 14 Milletvekili, gün boyu çeşitli programlara katılacak, ardından 14 ilçe ziyaretlerde bulunulacaktır.
Geçen haftayı yenilgi ile kapatan Yozgat Bozokspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde Orduspor’u konuk edecek, sahadan 3 puan ile ayrılmanın ön hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürmektedir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.