""

GURBETTEN BEKLİYORUZ YATIRIMLARI AMA « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 18:02

GURBETTEN BEKLİYORUZ YATIRIMLARI AMA

GURBETTEN BEKLİYORUZ YATIRIMLARI AMA
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2017 - 7:00

Olur mu, olmaz mı? Bunu zaman gösterecek. Fakat devlette devamlılığın gereği Valilik, daha önce atılan adımların devamı niteliğinde çalışmalardan sayabileceğimiz proje ile ilgili hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Yozgat’ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarını kendi memleketlerine yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önlemek ve Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir yapmak için “Yozgatlı İşadamları Zirvesi” toplantısı düzenlenecek.
Sorgun Büyük Termal Otel’de 5-6-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan toplantı için Vali Kemal Yurtnaç, gurbette yaşayan Yozgatlı iş adamlarına davetiye gönderdi.
İl dışında yaşayan bürokrat ve iş adamları ile güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Valiliğimiz ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile il dışında yaşayan Yozgatlı iş adamlarımızı Sorgun Büyük Termal Otel’de misafir edeceğiz. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya gibi birçok ilde Yozgatlı iş adamlarımız farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Biz il dışında yaşayan ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarımızı yapacağımız işadamları zirvesiyle bir araya getireceğiz” dedi.
Yozgat’ın orta ve uzun vadede önünün açık olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Yozgat son yıllarda aldığı önemli yatırımlarla geleceğe sağlam adımlarla yürüyen bir il. 3. Organize Sanayi Bölgesi, havaalanı, hızlı treni, 475 yataklı şehir hastanesi ile ilimiz büyüme yolunda önemli adımlar atıyor.
Bu yatırımların yanı sıra, termal sularımız, tarihi ve turistik bölgelerimiz, teşvikte 5. Bölgeden yararlanmamız ve mevcut potansiyellerimizi de ortaya çıkardığımız zaman ben inanıyorum ki Yozgat orta ve uzun vadede gelişimini hızla sürdüren bir il olacaktır. Bu büyümede il dışında yaşayan Yozgatlı işadamlarımızın önemli katkı sunacağına inanıyorum. Yozgatlı iş adamlarımızın ilimize yatırım yapmaları için biz gerekli alt yapıyı yapacağız. Yozgat’ın avantaj ve potansiyelini onlara bir bir anlatacağız. İşadamlarımızla el ele verdiğimiz zaman ilimiz kısa sürede şaha kalkacaktır. Gurbetteki ile Yozgat’ta yaşayan işadamlarımız tanıştırılarak ortak iş yapmalarının önü de açılmış olacak.”  Öte yandan il dışında yaşayan işadamlarımız, toplantıların yanısıra ilimizde incelemelerde de bulunacaklar.”

Buraya kadar her şey güzel hatta çok güzel ancak, birde burada yani Yozgat’ta yaşayan görmezden gelinen, hatırlanmayan, gözden ve gönülden uzak olduğu gibi Bürokrasi gözünde pek fazla kıymeti olmayan İnsanlarımız var.

Ayrıca gurbette yaşayıp, daha önce yaşadıkları hayal kırıklıklarını memleket sevdasına terk edip, tükenmez umutlarla yılda bir kez sılayı rahimlerinde akıllarından geçirdiklerini gerçekleştiremeden gerisin geri dönen hemşerilerimiz var.

Bunları hatırlatmak adına yazıyorum, gerek yurt dışındaki gerekse buradaki işadamlarımızın şahsen bildiğim oldukça fazla sorunları vardır. Bundan birkaç ay önce gurbette yaşayan bir hemşerimiz yatırım yapmak niyetindeyken, karşı karşıya kaldığı bürokratik engeller nedeniyle memleketinden hayal kırıklı yaşayarak gitti.

Konuyu toparlayacak olursak, yapılması planlanan çalışma son derece güzel ama yukarı da anlattığım gibi önce alt yapı sorunlarını çözmek gerekiyor. Ayrıca bu işin içine Belediyelerinde katılması şarttır. Sorunlar ancak belediyelerin işin içine dahil edilmesiyle çözülür.

  • Üç dönemdir Belediye Başkanlığı yapan bu zaman içinde yaptığı hizmetlerle ilçeyi yaşanabilir bir şehir haline dönüştüren Başkan!
  • Eğitimlerinden ve hayatlarından biran olsun fedakârlık ederek, yardıma muhtaç ailelerin dertleriyle dertlenen öğrenci grubu!
  • Bonzai ve uyuşturucu konusunda Yozgat’taki olayları göz önünde bulundurarak, sosyal medyadan ilgili kurumu eleştiren Meclis Üyesi!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.