""

Güveç çanakları boş kaldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Ekim 2024 - 11:49

Güveç çanakları boş kaldı

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan ve iftar sofralarını süsleyen çanakta güveç yemeği, et ve sebze fiyatlarının artmasıyla birlikte ilgide azaldı.

Güveç çanakları boş kaldı
Son Güncelleme :

12 Nisan 2022 - 17:00

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan ve iftar sofralarını süsleyen çanakta güveç yemeği, et ve sebze fiyatlarının artmasıyla birlikte ilgide azaldı.
Yozgat’ta patlıcan, domates ,biber, soğan, sarımsak ve et ile hazırlanan ve fırınlarda özenle pişirilen güvece olan ilgi bu yıl sebze fiyatlarının artmasıyla birlikte ilgide az oldu.
Kasaplar, önceki yılara göre güveç yaptırmak isteyenlerin sayısının azaldığını belirtti.
Geçen yıl 100 liraya yapılan güveç’in maliyetinin bu yıl 2-3 kat daha arttığını vurgulayan Zeynep Demir isimli kasap, “İlimizde vatandaşlarımız Ramazan ayında fırın yemeklerine çok fazla önem veriyor. Güvecinden, tavasına kadar her şeyi hazırlayıp pişmesi için fırınlara götürüp veriyorduk. Ancak bu Ramazan ayında sebze fiyatlarının artması, fırın yemeklerine olan ilgiyi iyice azalttı. Patlıcanın kilosu 30 liraya, domatesin kilosu 20 liraya kadar çıktı. Vatandaş bu fiyatlara sebze alacağına sadece et almayı tercih ediyor. Kimse artık eskisi gibi güveç yaptırmıyor. Geçen yıl çok yoğun olurdu. Bu yıl ise birkaç tane ancak çıkıyor.”dedi.
Vatandaşlarda et ve sebze fiyatlarının pahalı olmasından dolayı güveç’i tercih etmediklerini belirterek, “Fiyatlar çok aşırı yüksek. Ekmeğimizi dahi zor alıyor ve alabildiğimize şükrediyoruz. Sadece sebze değil her şey ateş pahası. Bugün tavuk eti bile çok pahalı hiçbir şeyin yanına yaklaşılmıyor.”diye konuştu. Alpaslan DEMİR

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.