""

HADİ GÖZÜNÜZ AYDIN… « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 11:04

HADİ GÖZÜNÜZ AYDIN…

HADİ GÖZÜNÜZ AYDIN…
Son Güncelleme :

27 Ocak 2017 - 7:00

Tarım politikasına bakıldığında Türkiye ortalamasına göre Yozgat’ın önemli tarım bölgelerinden biri olduğu söylenmektedir.

Fakat bu topraklarda yıllardan beri tahıl ürünlerinden başka elde edilen pek fazla ürün olmadığı gün gibi ortadadır.

Konya ovasından sonra çevre vilayetlere bakıldığında en büyük toprak bütünlüğüne sahip Yozgat’ta tahıl dışında başka ürün elde edilememesi fazla araştırma konusu olmamıştır.

Kalkınma Bakanlığının çalışmaları neticesinde Yerköy topraklarında yapımı planlanan İnandık Barajı yatırım programına alındı.

Yozgat ve özellikle Yerköy için güzel bir haber olmasından dolayı bugünkü sohbetimizde Yerköy’e gözünüz aydın demek istedim.

Yerköy’de karpuz hasadının yanında kavun ve soğan başta olmak üzere birçok ürün elde edilmektedir. Ne gariptir ki, 1962 yılında Yerköy halkına yapılması için söz verilen İnandık barajı aradan geçen yılları hesap ettiğimizde 55 yıl sonra yatırım programına alındığını öğreniyoruz.

Bu konu dahi tek başına Yozgat’ın nereden nereye geldiğinin açık bir göstergesi olmalıdır diye düşünüyorum.

Nihayet Kalkınma Bakanlığı tarafından 2017 yılı yatırım programına alınan İnandık Barajı bölge halkının hayallerinin gerçek olmasına vesile oldu.

Bu konuda çok eskiye gitmeye gerek yok, yakın tarihi hatırlayacak olursak en son Yozgat Çalıştayında dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 13 tesisin toplu temel atma töreni için geldikleri Yozgat’ta inandık barajının yatırım programına alınması için söz vermişlerdi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ o gün yapmış olduğu konuşmada, “Yatırım programında olmamasına rağmen Yozgat için önemi büyük olan İnandık Barajının yapımı için söz alındı.
İnandık barajı Yozgat için önemlidir. Sağ olsunlar Sayın Bakanımız yatırım programında olmamasına rağmen karar verdiler ve projeler için formül bulunup proje ihalesi yapıldı ve inandık barajının projeleri tamamlandı. 2017 yatırım programında inşallah inandık barajımız olacak” ifadelerini kullanmıştı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yoğun gayret ve takipleri sonucunda İnandık Barajı Kalkınma Bakanlığı tarafından 2017 yatırım programına alındı.
İnandık Barajı tamamlanıp, hayata geçirilmesi halinde Yerköy ve civarında ki tarım alanları sulanıp, üründe çeşitlilik artacak, daha fazla ve kaliteli ürünler alınabilecek.
139 milyon yatırım bedelli, yaklaşık 32 metre yükseklikte ve ortalama 31.1 hm3 su toplama kapasitesine sahip baraj hizmete açıldığı zaman bölgedeki 2 bin 875 hektar alan sulanabilecek.
Bu sayede Yerköy ile Kırıkkale arasında ki tarım arazilerinde sulu tarıma geçilerek daha bol ve kaliteli ürün alınabilecek.

Öte yandan çalışmaların devam ettiği bazı yatırımlardan, Akdağmadeni Bahçecik Barajı, Boğazlıyan Oğulcuk Barajı, Hızlı Tren, Açık ve Kapalı Cezaevi, Diyanet Eğitim Merkezi, Hükümet Konağı ve yatırım planına alınan Yozgat Havaalanı, Bozok Organize Sanayi Bölgesi gibi yatırımlar tamamlandığında Yozgat gelişen ve kalkınan iller arasında olacaktır.

  • Sınav birincisi öğrenciyi daha yüksek başarılara ulaşması bakımından makamda kabul ederek, teşvik eden Bürokrat!
  • Tanıtım organizasyonları için yeni yönetim ile el ele vererek, faydalı çalışmalarda bulunan Yozgatlı ekip!
  • Hep birlikte kalkınmak amacıyla Köylerin eksik ve noksanlarını yerinde tespit etmeye devam eden çalışma ekibi!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.