""

HADİS ALGISI ÇALIŞTAYI DOLU DOLU GEÇTİ « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:25

HADİS ALGISI ÇALIŞTAYI DOLU DOLU GEÇTİ

HADİS ALGISI ÇALIŞTAYI DOLU DOLU GEÇTİ
Son Güncelleme :

15 Kasım 2016 - 7:00

Bozok Üniversitesi, Yozgat’ın kalkınma ve gelişme umudu olmaya devam ediyor. Kurulduğu ilk günden bu yana yaptığı ve yapmaya devam ettiği çalışmalar.

Yapılan planlar ve hazırlanan sosyal, kültürel, ekonomik ve tanıtım amaçlı projeler bu tespitin her zaman bir göstergesi oldu, olmaya da devam edecektir.

Takdir edersiniz ki, Bozok Üniversitesi halk tabiriyle Yozgat’ın bacasız fabrikalarından en önemlisidir.

Akademisyen ve çalışma kadrosu dahil yaklaşık 20 bin kapasiteye ulaşan Bozok Üniversitesi, bugün Yozgat’a sağladığı ekonomik ve tanıtım katkısı ile ciddi bir potansiyeldir.

Özellikle eğitim ve Kültür yönünden Yozgat’a sunduğu katkılara her gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor.

Bu konuda henüz tazelediği devam eden önemli bir örnek verecek olursak mesela geçen hafta son derece önemli bir Çalıştay düzenlendi.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Yurdun dört bir yanından misafir olarak gelen çok sayıda İlahiyatçılara ev sahipliği yaptı.

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi tarafından ilk kez düzenlenen “V Hadis İhtisas Toplantısı ve Hadis Algısı Çalıştayı” vesilesi ile Yozgat’a gelen İlahiyatçılar burada kaldıkları süre içinde Yozgat’ı da yakından tanıma ve görmek fırsatı buldular.

Çalıştay’da 15 Temmuz olaylarına da dikkat çekildi. Dolayısıyla Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının arından program Kur’an tilavetinin okunması ile devam etti.
Çalıştayın açılışında konuşan Rektör  Prof. Dr. Salih Karacabey, ülkemizi 15 Temmuz’a getiren olayın arkasında gençliğin dinini doğru ve yeteri kadar öğrenmediğinden kaynaklanan aldatılmışlığın olduğunu belirterek, inançlı, vatanperver bir gençliğin yetişmesinde İlahiyat Fakültelerinin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Rektör Prof. Dr. Karacabey, 15 Temmuz sürecinin yaşanmasına neden olan sebepleri ve İlahiyat Fakültelerinin önemine işaret etti. Prof. Dr.  Karacabey, konuşmasına çalıştayın ülkemize ve ilim dünyasına hayırlar getirmesini dileyerek başladı.
“Yakın tarihte belki devamında doğacak tehlikelerden korunarak çıktığımız ve bu şekilde kolay atlatıldığı içinde rabbimize ne kadar şükretsek az olduğuna inandığımız 15 Temmuz olayını yaşadık” diyen Rektör Prof. Dr. Karacabey, 15 Temmuz’un karanlık gecesini aydınlatan şehitlere ve gazilere Allah’tan rahmet diledi. Yaşanan olaylardan bir ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey; “Elbette zor ve acı bir olay yaşadık. Yaşadığımız bu tecrübelerden bir ders çıkararak bundan sonraki çalışmalarımıza daha yoğunlaşarak yeni bir ivme kazandırmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.
Türkiye’nin her yerinde İlahiyat Fakülteleri’nin Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalı hocalarının ülke ve gençlik için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ifade eden  Prof. Dr. Karacabey, şöyle konuştu:
“Ülkenin geleceği ve gençlik bu ülkenin geleceği için hatta İslam dünyasının içine düştüğü bazı sıkıntılardan kurtulmak için gecenizi gündüzünüze kattığınıza inanıyorum. İnsanları motive eden, yapacağı işe yönlendiren en etkili unsurlardan birisi inançtır. Emellerini gerçekleştirmek için putperestlerinde, ateşperestlerinde başka sapık inanışlarında kendi inancı doğrultusunda elinden geleni yaptığını hepimiz biliyoruz. Yakın tarihte sapık bir tarikatın kendi müntesiplerini intihar ettirebildiğini hepiniz biliyorsunuz. Öyleyse insanların en sağlam ve en doğru yaşamları bilmeleri gereken şeyin ve bu manada en iyi eğitimin verilmesi gereken unsur din eğitimi olduğu konusunda hiç şüphemiz yoktur. Bizim 15 Temmuz’da yaşadığımız ülkemizi 15 Temmuz’a getiren olayın arkasında toplumumuzun gençliğimizin dinini doğru ve yeteri, kadar öğrenmeden kaynaklanan aldatılmışlığı vardır.”

  • Daraltılmış Danışma Meclis toplantısına katılmaması gerekenler olduğunu gören, bir daha aynı hatanın olmamasını isteyen Konuşmacı!
  • Başbakan’ı her gittiği programda adeta gölgesi gibi takip ederek, seçimlere yatırım yapan Yozgatlı Siyasetçi!
  • Yozgat’ta sığınmacı bir ailenin düğünlerini yapılmasına vesile olarak örnek bir davranış sergileyen Başkan!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.