""

Hain saldırıda 38 vatan evladımız şehit oldu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:35

Hain saldırıda 38 vatan evladımız şehit oldu

İstanbul Beşiktaş’taki Çifte Bombalı Saldırıda 30 polis, 7 sivil ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi şehit oldu. Kara cumartesi olarak tarihe geçen hain saldırıda, 38 şehit, 14’ü yoğun bakımda toplam 155 kişi de yaralandı.

Hain saldırıda 38 vatan  evladımız şehit oldu
Son Güncelleme :

12 Aralık 2016 - 8:47

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında saat 22.29 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalardan biri statla Süzer Plaza’nın hemen arasındaki Beleştepe’de, diğeri ise Maçka Parkı’nda oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda şehit düşenlerin sayısının 38’e yükseldiğini açıkladı. Bakan Soylu’nun açıklaması şöyle: “En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30’u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7’si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi. Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14’ü yoğun bakımda, 5’i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var. Saldırılar, arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK’yı işaret ediyor.
Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.