""

Halıcı: Kütüphaneye gidemeyenin ayağına “Gezici Kütüphane” gidecek « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:27

Halıcı: Kütüphaneye gidemeyenin ayağına “Gezici Kütüphane” gidecek

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı, Kültür Bakanlığı tarafından Yozgat’a tahsis edilen Gezici Kütüphane aracı, köylerde, huzurevlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde kütüphaneye gidemeyen vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşlar, Gezici kütüphanede kitapların yanı sıra internet ortamından da faydalanabilecekler.

Halıcı: Kütüphaneye gidemeyenin  ayağına “Gezici Kütüphane” gidecek
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2017 - 7:27

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı, Kültür Bakanlığı tarafından Yozgat’a tahsis edilen Gezici Kütüphane aracı, köylerde, huzurevlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde kütüphaneye gidemeyen vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşlar, Gezici kütüphanede kitapların yanı sıra internet ortamından da faydalanabilecekler.
Yozgat Kültür Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı’na yaptığı başvuru neticesinde ‘Gezici Kütüphane’ye sahip oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gezici kütüphaneye ‘Abbas Sayar Gezici Kütüphanesi’ adını verdi.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç gezici kütüphanede incelemede bulunarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı’dan araç hakkında bilgi aldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı, gezici kütüphanenin kitap ve internete erişim imkanı olmayan dezavantajlı gruplar için kullanılacağını söyledi.
Yozgat Halk Kütüphanesi’nin ciddi bir kitap envanterine sahip olduğunu belirten Halıcı, “Ancak bazı köylerimizde veya huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerimizde hayatlarını sürdüren hemşehrilerimiz var. Gezici kütüphanemiz bu vatandaşlarımıza hizmet verecek. İnterneti olmayan yerlerde internet hizmeti sunacak” dedi.
BAKANLIK
TARAFINDAN 5 İLDE GEZİCİ KÜTÜPHANE
OTOBÜSÜ OLUŞTURULDU
Halıcı, bakanlık tarafından 5 vilayete gezici kütüphane otobüsü verildiğini ifade ederek, “Bu illerden bir tanesi de bizim talebimiz doğrultusunda Yozgat oldu. Ayrıca gezici kütüphanemize ‘Abbas Sayar’ adının verilmesini talep ettik.
Bakanlığımız bu talebimizi de olumlu karşıladı” diye konuştu.
Halıcı, gezici kütüphanenin “İnsan kütüphaneye gidemiyorsa, kütüphane insanın ayağına gider” ilkesiyle hizmet vereceğini aktararak, “Gezici kütüphanemiz kentteki bir vatandaş ile köydeki vatandaşın aynı olanaklardan yararlanmasını sağlıyor. Böylece bölgedeki bütün vatandaşlar, büyük bir halk kütüphanesinde bulunan her çeşit bilgi kaynağına, herhangi bir yerde ulaşma dolayısıyla bilgilenme olanağına sahip oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Gezici kütüphanenin teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Halıcı, otobüste her kesime uygun, güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere televizyon, dvd oynatıcı, internet bağlantısı bulunan bilgisayar ve yazıcılar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve görevli personel için gerekli araç gereç bulunduğunu anlattı.
Halıcı, vatandaşların gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilmeleri, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabilmelerinin amaçlandığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.