""

‘Hasat Günü’ etkinliği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:04

‘Hasat Günü’ etkinliği düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve TUAM (Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi) işbirliği ile Yerköy ilçesinde yer alan Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu’nda “Hasat Günü” etkinliği düzenlendi.

‘Hasat Günü’ etkinliği düzenlendi
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2022 - 15:52

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve TUAM (Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi) işbirliği ile Yerköy ilçesinde yer alan Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu’nda “Hasat Günü” etkinliği düzenlendi.
Bozok Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu’nda 550 dönüm alanda ekimi yapılan buğday, arpa ve çavdarın bileşimi ile elde edilen yem bitkisi tritikale’nin hasadı yapıldı.
Hasat etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz ve Ziraat Fakültesi’nden öğretim elemanları katıldı.
Hasat töreninde konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı ve TUAM Müdürü Prof. Dr. Yavuz Gürbüz: “Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Yerköy ilçesinde yer alan istasyonda 550 dönüm alanda ekimini yaptığımız üç çeşit arpa, bir çeşit buğday ve tritikale bitkisinin bugün hasadını yapıyoruz. Amacımız Ziraat Fakültemiz ve TUAM’a tahsis edilen bu alanda önümüzdeki yıllarda buğday ve arpanın yanı sıra ayçiçek, aspir, kanola, şeker mısırı gibi ürünlerle çeşitlendirerek bu araziyi daha rantabıl şekilde kullanarak devletimizin ekonomisine kazandırmaya çalışmaktır.”dedi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, Ziraat Fakültemize gerek devletimizin gerekse iş insanlarımızın tahsis ettiği arazilerde tarıma yönelik çok farklı alanlarda çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Yerköy ilçesi ve Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı bölgesinde meyve yetiştiriciliği, kanatlı hayvan, tarla ve bahçe bitkileri üzerinde hem TÜBİTAK hem de Konya Ovası Projesi (KOP) destekli projelerin başarı ile yürütüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yerköy ilçemizde Üniversitemiz Ziraat Fakültesine tahsis edilen Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu tahıl üretimine yönelik bir yerdir. Aynı zamanda üniversitemizin de uygulama alanı olarak baktığımızda bize düşen bu araziyi en verimli şekilde kullanmaktır. Bu arazileri tarımsal faaliyetlere yönelik değerlendirirken diğer taraftan da lisans ve lisansüstü eğitimine yönelik geleceğin ziraat mühendisleri ve akademisyenlerinin yetiştirilmesinde, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde kullanmaktayız. Şehrimize, ilçemize tarıma yönelik hedefleri olan ve tarımsal faaliyette bulunan başta çiftçilerimize hem hayvancılığa yönelik hem bahçe ve tarla bitliklerine yönelik çalışmalara her düzeyde katkı sunmak adına bir taraftan ekonomiye değer katan üniversitemizin öz gelirlerinin oluşmasında süreci yönetirken, aynı zamanda bölgenin tarım ekonomisinin gelişmesinde ve zirai faaliyetlerin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesinde burada yapılan çalışmalarla önemli katkılar sunulmaktadır. Bundan sonraki süreçte de bize tahsis edilen arazileri hem eğitim-öğretim amaçlı hem tarımsal süreçlerin bilimsel temelde değerlendirilmesi ve doğru bir şekilde yönetilmesi noktasında hem de burada elde edilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması süreçlerinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ziraat Fakültemiz ve TUAM özelinde bize önemli katkılar sunan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.
Haber Merkezi

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.