""

Hasta yakınlarına özel etkinlik « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 22:14

Hasta yakınlarına özel etkinlik

Yozgat Şehir Hastanesi Gerontoloğu Ceren Kurnaz Şen öncülüğünde düzenlenen özel bir etkinlik, palyatif serviste kalan hasta refakatçilerine Ramazan ayına özel mandala boyama keyfi yaşattı.

Hasta yakınlarına özel etkinlik
Son Güncelleme :

05 Nisan 2024 - 17:23

Yozgat Şehir Hastanesi, hasta yakınlarının moralini yüksek tutmak ve onlara destek olmak amacıyla düzenlediği etkinliklerle adından söz ettiriyor.
Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, Sağlık Bakım Hizmetleri Bakımı Müdür Yardımcısı Fatih Erdem, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Mehmet Küçükaslan ve palyatif servis personelinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Ramazan Ayı temasına uygun olarak Hacivat Karagöz karakterlerinin yanı sıra çeşitli desenler boyandı.
Gerontolog Ceren Kurnaz Şen, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Palyatif servisindeki hasta yakınları için daha önce benzer bir etkinlik düzenlemiştik ve olumlu geri dönüşler almıştık. Bu sefer Ramazan ayı dolayısıyla özel bir etkinlik planladık. Mandala boyama etkinliği sırasında geçmiş bayramları ve anıları konuşarak hem birlikte vakit geçirdik hem de moral desteği sağladık.”
Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan ise hasta ve hasta yakınlarına her zaman gereken önemi verdiklerini belirterek, “Palyatif serviste uzun süreli tedavi gören hastaların yakınlarının psikolojik durumlarını göz önünde bulundurarak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Mandala boyama etkinliği de bu amaçla gerçekleştirildi ve hasta yakınlarının moralini artırmada etkili oldu. Onların yanında olmaya devam edeceğiz ve moral desteklerini sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. / Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.