""

HASTANE YOLUNDA SON DURUM! « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:00

HASTANE YOLUNDA SON DURUM!

HASTANE YOLUNDA SON DURUM!
Son Güncelleme :

13 Ocak 2017 - 7:00

Yozgat Şehir Hastanesi açılışı bir kez daha ertelenmesi hafta başında (Pazartesi günü) düzenlenecek törenle açılacak.

Her ne kadar birileri açılış programı bir hafta sonraya ötelendi dese de, bütün hesaplar bu yönde yapılmaya devam ediyor.

Her neyse bir hafta önce ya da sonra bu kadar olduktan sonra er ya da geç açılacaktır. Bütün dert bu kadar olsun diyeceğim ama maalesef hastanenin önünde daha büyük sıkıntılar söz konusu.

Yol meselesine tekrar döneceğim ama şimdiden Yozgat Şehir Hastanesi, Yozgat’a, Yozgat insanına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah ne buralara düşürecek dert versin ne de buraların yokluğunu göstermesin.

Böyle dualar eden ecdadın temsilcileri olarak hayırlı bir yatırıma kavuştuğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim.

Dolayısıyla Yozgat insanı Pazartesi gününden itibaren yeni Şehir Hastanesinde sağlık sorunlarına derman aramaya devam edecek.

Fakat vatandaş hastaneye nasıl gidecek. Yol tamamlanmış değil, toplu taşıma araçları için otobüs durakları henüz yerine konmuş değil. Şimdiden görev icabı gidip gelmek durumunda kalanlar ve sosyal medyada paylaşımda bulunanların gönderdiği fotoğraflara ve söylemlerine bakıldığında yolların tarla yolundan farksız olduğu görülmektedir.

Bu yollar mevcut hastane yolu gibi yaya gidip gelinecek gibi değil, hem mesafe çok uzak hem de vatandaşın imkânı yetersizdir.

Bu durumda garip olan nedir biliyor musunuz? Memlekete 275 trilyon lira değerinde bir yatırım yapılıyor ama vatandaşın kullanacağı yol en sona bırakılıyor.

7 Ocak 2017 tarihinde benzer konu ile ilgili bir yazı kaleme almıştım. Bu yazımda “Bize Deniz Getirin Demiyoruz” ama ulaşım sorunumuzu çözün demiştim.

Yol olmadan ne kalkınma ne de gelişme olmayacağına dikkat çektiğim yazıda Yozgat’ın yol sorunu 15 yıldan bu yana çözülemeyen en önemli sorun olduğunu vurgulamıştım.

Şimdi aynı sorun yeni yapılan Şehir hastanesi yolunda da karşımıza çıktı. Zira Yol meselesi Yozgat’ın genel sorunudur. Yakın zamanda Aydıncık-Kadışehri yolu da karayolu ağına alındı. Bu konuda milletvekillerinin açıklamaları var.

Ancak konu ile alakalı Sayın yetkililere hatırlatmak isterim; Karayolları Genel Müdürlüğü her zaman Yozgat’ı üvey evlat görmüş, muameleyi de böyle yapmıştır. Mevcut yolları yapmaktan uzak kalan bu kurum yeni karayolu ağları ile ilgili ne yapacak merak ediyorum.

Ayrıca yılan hikayesine dönen Sarıkaya çevre yolu 7 kilometre, Boğazlıyan çevre yolu Yüksekokul Atatürk yolu bağlantılı 3 kilometre, Yerköy çevre yolu 3 kilometre ve Şefaatli şehir geçişi 4 kilometre çok kötü bir durumdadır.

Aydıncık-Kadışehri yol ağının dahil edilmesiyle Yozgat yol ağı toplamda 804 kilometreye ulaştı. Yozgat’a bu durumda Karayolları ikinci bir şube açmak durumundadır. Çünkü Yol ağı büyüklüğü noktasında çevre vilayetlere bakıldığında Kayseri dahil en fazla yol ağının Yozgat’ta olduğu görülmektedir.

Bu konuda Karayolları tarafından hazırlanan 2016 Yılı Devlet ve İl Yolları uzunlukları kitapçığını inceleme fırsatım oldu. Bu kitapta şube sayısı fazla olan Kayseri’nin 494, Nevşehir 413, Amasya 483, Sinop 297, Tokat 365, Niksar 384, Develi 359 ve Pınarbaşı 324 yol ağı bulunmaktadır.

Sonuç olarak Yozgat’ın yol konusunda daha kaliteli hizmet alabilmesi için Sorgun İlçemize 69’uncu Şube Şefliğinin kurulmasını buradan teklif ediyorum.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.