""

Hastane yönetimi ve eczacıların katılımı ile dijital hastane çalıştayı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:34

Hastane yönetimi ve eczacıların katılımı ile dijital hastane çalıştayı yapıldı

Yozgat Şehir Hastanesinde, Yozgat Merkez ve ilçe hastanelerin başhekimleri, idari-mali işler müdürleri, sağlık bakım müdürleri ve eczacılarının katılımı ile,bilgisayar sistemlerini kullanarak sağlık hizmet standartlarının yükseltilmesini hedefleyen dijital hastane il çalıştayı yapıldı.

Hastane yönetimi ve eczacıların katılımı  ile dijital hastane çalıştayı yapıldı
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2017 - 7:00

Katılımcılar, çalıştay sonrasında eczaneyi gezerek, dijital uygulamayı gördüler. Hasta başı uygulama için yataklı servislere çıkan katılımcılar, ilaç istem, ilaç uygulama gibi işlemlerin dijital ortamda nasıl uygulandığını inceleyerek, bilgi sahibi oldu.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca ise yaptığı açıklamada sağlık alanında insanlara daha fazla nasıl kaliteli sağlık hizmeti sunulur onun gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Dr. Kurca, “ Sağlık Bakanlığı’nın, bilgi teknolojilerinin sağlık sektöründe kullanımının benimsenmesi ile verilen sağlık ve tedavi hizmeti kalitesinin arttırılmasında fikir önderliği yapan dünya çapında bir organizasyon olan HIMSS (Sağlık Bilgileri ve Yönetimi Sistemleri Derneği) ile imzaladığı protokol çerçevesinde, hastanelerin dijital ortama geçmelerine yönelik çalışmalar sürüyor. Hastanelerimizin bilgi işlem olgunluğunu ölçmek ve kaydettiğimiz ilerlemeleri tamamen kâğıtsız ortama işlemek ve yönetebilmek için, akıllı sistemler ve doğru bilgi işlem çözümleri ile tıbbi hataları önleyebilmek en yüksek hasta güvenliği ve bakım standardını sağlayabilmek için, sağlık sistemini bölge bazlı ve hastalık bazlı olarak doğru yönetebilmek, planlama becerisi kazanabilmek için ve daha da çoğaltabileceğimiz faydaları için de bu çalışmaların başarısı çok önemli. Biz de Yozgat olarak il geneli bir çalıştay düzenlemiş bulunmaktayız. İstedik ki uygulamalı olarak görelim, bir ivme kazanalım” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.