""

Hatalı park trafik akışını engelliyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:22

Hatalı park trafik akışını engelliyor

Yozgat’ta bazı cadde ve sokaklarda kaldırım üzerine park edilen araçlar, trafik akışına engel olduğu gibi vatandaşların da yoldan yürümesine neden oluyor ve olası kazalara davetiye çıkarıyor.

Hatalı park trafik akışını engelliyor
Son Güncelleme :

26 Aralık 2016 - 7:00

Özellikle Bankalar Caddesi üzerinde geçici park alanlarının bulunduğu yerlerde “Yükleme ve boşaltma haricinde park yasaktır” levhası bulunmasına rağmen araç sürücüleri buraları otopark gibi kullanıyor. Yine aynı caddede kaldırımlara park edilen araçlar hem trafik akışını aksatıyor hem de vatandaşların yoldan yürümesine sebep oluyor.
Trafik akışını engelleyen ve vatandaşları zor durumda bırakan araç sürücülerinin daha duyarlı olmaları gerektiğine işaret eden Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, park hatası nedeniyle çekilen araçların sürücülerine Ocak ayı itibariyle 50 TL cezai işlem uygulanacağını hatırlattı. Akgün, Yozgat Belediyemizin 2015’in sonuna doğru Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde uygulamaya koymuş olduğu trafik zabıta ekibimizi oluşturduk. Bu ekimizin bünyesine kazandırdığımız çekici ve kontrol aracımızla beraber Yozgat merkezde bulunan engelli geçişlerine, yaya geçişlerine ve kaldırım üzerine park eden araçları çekiyoruz. Ocak ayından itibaren de çekilen araçların şoförlerinden 50 TL ücret tahakkukumuz olacak. Bu konuda şoförlerimizin daha duyarlı olmalarını istiyoruz.
Trafiği aksatacak yerlere araçlarını çekmemelerini ve gösterilen park alanlarına araçlarını çekmelerini uygun görüyoruz” dedi.
Trafik akışının sağlanması konusunda Trafik Şube Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını da aktaran Akgün, “Yozgat Belediyesi olarak merkezdeki trafik akışının sağlanması açısından çok önemli çalışmalarımız var. Trafik Şube Müdürlüğümüz ile sürekli organize halde çalışıyoruz.
Yozgat kış memleketi hatalı araç nedeniyle yayaların yollarda yürümemesi ve yaya geçişlerinin tamamen açılması konusunda ciddi hassasiyet gösteriyoruz. Bu anlamda şoförlerimizin, araç sahiplerimizin daha hassas olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.