""

Hava ısınıyor, yağmur geliyor! « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 06:13

Hava ısınıyor, yağmur geliyor!

Meteoroloji’nin yayınladığı hava durumu tahmin haritasına göre hafta sonuyla birlikte yurdun kuzeybatısında yağışların etkisini artırması ile hava sıcaklıklarda 4 ila 5 derecelik bir düşüş beklenirken, Yozgat’ta ise hafta sonu hava sıcaklıkları artacak ve güneşli hava yerini yağmura bırakacak.

Hava ısınıyor, yağmur geliyor!
Son Güncelleme :

16 Nisan 2021 - 10:26

Bir yandan mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları diğer yandan yer yer etkisini artıran yağışlar derken, hafta sonu yurdun kuzeybatısında artan yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları da düşecek.
Yozgat’ta ise 17 derece olan hava sıcaklıkları hafta sonu 22 dereceye kadar çıkarken, güneşli hava yerini yağmura bırakacak. Yozgat ve çevresinde yağışlı hava hakim olacak.
KAR ERİMESİNE DİKKAT
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan diğer bir uyarıda ise kar erimesine dikkat edilmesi istendi. Su baskını, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar ve heyelan durumlarının oluşması muhtemel riskler arasında olduğu belirtilen uyarıda şu ifadeler kullanıldı;
“Yaptığımız son değerlendirmelere göre; ülke genelinde hafta içerisinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, bugünden itibaren hissedilir derecede artarak mevsim normallerine çıkacağı, hafta sonunda ise güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Sıcaklık artışlarının başta Doğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve İç Anadolu’nun yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün erimesini hızlandıracağı değerlendiriliyor. Kar erimesinin sebep olabileceği, su baskını, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.