""

HAYIRCILAR EVET ÇIKMASIN DİYE KOL GEZİYOR « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:47

HAYIRCILAR EVET ÇIKMASIN DİYE KOL GEZİYOR

HAYIRCILAR EVET ÇIKMASIN DİYE KOL GEZİYOR
Son Güncelleme :

13 Mart 2017 - 7:00

Mevzu ne olursa olsun öncelikle emeksiz yemek olmaz sözünü unutmamak lazım…

Bu bağlamda bir taraf “EVET” savunması yaparken, karşı taraf “HAYIR” savunması ile sistem değişikliğine karşı çıkmanın mücadelesi veriyorlar.

Bu konuda bütün tarafların geçmişten gelen ciddi tecrübeleri olduğunu özellikle AK Partililerin daha çok tecrübesinin bulunduğunu söylemeliyim…

Yakın tarihte yapılan Haziran seçimlerinde AK Parti ciddi bir çıkmaza düşmüştü

Bu olayı gelin isterseniz kısaca bir kez daha hatırlayalım…

1 Kasım seçimlerinde vatandaşın istediği gibi bir duruş sergileyen AK Parti, yaşadığı acı tecrübeyi doğru adımla telafi etti.

Fakat Haziran seçimleri öncesinde vatandaş verdiği bütün mesajlarda “ben asılım sen vekilsin, ben varsam sen varsın” demişti.

Yani seçim öncesi sonuçlar AK parti için aleyhte olsa da bu duruma kulak kabartılmasına mani olan anket sonuçlarını daha doğru bulan AK Parti yaşadığı acı tecrübeyi bir daha yaşamamak için 1 Kasım seçimlerinde sorumluluğunu yerine getirmesini bildi.

Deyim yerindeyse vatandaşa “biz ettik siz etmeyin” diyerek, yüzde elliye yakın aldığı oy ile yeniden iktidar oldu.

AK Parti yaptığı hataları ve yanlışları terk edip, yeniden 1 Kasımda tek başına iktidar olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, geçenlerde Yozgat’a gelerek, Yozgatlıların “Hayır” demesini isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, “AK Parti bu seçimlerde yüzde 49 oy alsın ben gider kitap okurum, tavuk beslerim” demişti.

Bu sözün sahibi Sayın İnce, Yozgatlılara hitap ettiği açık hava toplantısı pek fazla ilgi görmedi. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir sözünde olduğu gibi Yozgat’ın politik durumuna bakılacak olursa büyük çoğunluk AK Partili ve MHP’lidir.

Böyle bir yerde “hayır” oylarının çok çıkması için nasıl mücadele edilirse edilsin sonuç pek değişeceğini zannetmiyorum.

Lakin bu sonucun hayata geçmesi için her şeye karşın ciddi bir mücadele edilmesi gerektiğini de unutmamak akılda tutmak gerekir.

Şimdiden “hayır” kanadı yoğun şekilde program yaparken, toplantının birinden diğerine koşarken, “evet” tarafındaki lider kadrolarında artık durağanlıklarını terk etmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda vatandaşın düşüncesine tercüman olmak adına tespitim şudur; Yozgat’ta “evet” savunmasını temsil edenlerin henüz sıkı bir çalışma içinde olduğunu söylemek pek mümkün değildir.” Dolayısıyla bu sessizliğin bundan sonra bozulacağını diliyorum.

 

  • Sınav öncesi öğrencileri dikkat edilmesi gereken önemli konularda açık şekilde uyaran Yetkili!
  • Başarılı olan genç girişimcileri belgelerini vererek, çalışma hayatına teşvik eden, katma değer üretilmesine vesile olan Başkan!
  • Kanun gereği İlçede görev yapan idare şube başkanları ile düzenlenen toplantıda dikkat çeken konulara değinen Kaymakam!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.