""

Hayvan barınağa şart « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:42

Hayvan barınağa şart

Sokak Hayvanlarının çok olduğu Yerköy’de diğer İl ve İlçeler gibi Hayvan barınağı kurulması ve bu sahipsiz kalan hayvanlara sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri bir barınak Yerköy’e şart oldu.

Hayvan barınağa şart
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2017 - 7:00

Yerköy’de hayvanseverliği ile tanınan Galip Gençoğlu, komşu İl ve İlçelerimizin yöneticileri bu konuda oldukça duyarlı ama bizim ilçemizde sokakta fazlasıyla hayvanın hastalıklarla mücadele ederek yaşamını sürdürmeye çalışması bizi ve vatandaşlarımızı oldukça üzüyor.
Gençoğlu, Ben kendi imkanlarımla bir barınak kurdum isterim ki daha büyük bir barınak kurayım ama yetkililerimizin de bu anlamda duyarlı olmaları gerekiyor. Bu güzel hayvanlara bir barınak kurmak şart çünkü şu anda Yerköy’de yüzlerce köpek uyuz hastalığına yakalanmış ve caddelerde yatıyor. Bence Yerköy’e yapılacak en güzel hizmet bir de hayvan barınağıdır. Yetkililerimizin buna duyarız kalmamasını istiyoruz.
“YERKÖY’E HAYVAN BARINAĞI ŞART”
Gençoğlu, Çoğu hayvanın bacağını, kuyruğunu, kulağını kesip bin bir türlü eziyet edip atıyorlar. Ben bunu yapanların insanlıktan yoksun olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bakamadığı köpekleri sokağa atmakla birlikte eziyet etmekte. Yerköy’de bunun önüne geçebilmemiz için Hayvan Barınağı şart.
Ben kendi barınağımda yaklaşık 10-15 köpek besliyorum ama yetkililerimiz bu sese kulak verip, en çok ihtiyacı olan Yerköy’e hayvan barınağını kurarlarsa hem hayvanlarımız bu eziyetlerden kurtulur.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.