""

Hayvancılıkta tehlike çanları çalıyor « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 16:45

Hayvancılıkta tehlike çanları çalıyor

Yaşanan ekonomik krizden dolayı et tüketimi hızla düşerken diğer taraftan, ülkede kesilecek hayvan sayısı da hızla eriyor.

Hayvancılıkta tehlike  çanları çalıyor
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2022 - 17:44

Yaşanan ekonomik krizden dolayı et tüketimi hızla düşerken diğer taraftan, ülkede kesilecek hayvan sayısı da hızla eriyor.
Tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip Yozgat’ta da besiciler girdi maliyetlerinin yüksek olmasından yakınıyor.
Ülkede yeterli hayvan sayısı bulunmadığı için ete olan talebin düştüğü bir dönemde et fiyatlarına 5 lira zam geldi. Kurban bayramının hemen sonrasında et fiyatlarına zam gelmesi, hayvancılıkta yaşanan krizin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Kurban bayramında hem vatandaşın alım gücünün düşmesi hem de yeterli hayvanın kurban pazarlarına getirilmemesinden dolayı bu yıl kurban bayramında hayvan satışları ciddi oranda düşerken, bayramın hemen sonrasında kırmızı et fiyatlarına bugünden itibaren kiloda 5 lira zam geldi. Et fiyatlarına önümüzdeki günlerde ikinci bir 5 lira daha zam gelmesi bekleniyor.
Artan yem maliyetleri ve yeterli hayvan sayısının bulunmamasından dolayı kurban bayramının hemen sonrasında et fiyatlarına zam geldi. Karkas kesim fiyatları bugün 5 lira artarken, önümüzdeki günlerde fiyatlara ikinci bir 5 lira daha zam gelmesi bekleniyor. Gelen zamlarla birlikte yağlı karkas kesim fiyatları 98 lira olurken, yağsız karkas kesim fiyatları da 100 liranın üstüne çıktı.
Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.