""

Hem hesaplı hem lezzetli o yüzden tercih ediliyor « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 00:24

Hem hesaplı hem lezzetli o yüzden tercih ediliyor

Yozgat’ın kıymalı pidesiyle ünlü ilçesi Yerköy’de 4 mevsim pide fırınlarında kıymalı pide yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaş artan enflasyon karşısında hesaplı ürünlere yönelirken, yemek konusunda ise kıymalı pide hesaplı ve lezzetli olduğu için daha fazla tercih ediliyor.

Hem hesaplı hem lezzetli  o yüzden tercih ediliyor
Son Güncelleme :

22 Nisan 2024 - 18:19

Yozgat’ın kıymalı pidesiyle ünlü ilçesi Yerköy’de fırınlarında yılın 12 ayında bile kıymalı pide yoğunluğu yaşanması dikkat çekiyor.
Yazın özellikle gurbetteki vatandaşların yakınları ile hasret gidermek için geldikleri memleketlerinde en uğrak yerlerden birisi de mutlaka kıymalı pide fırını.
İlçede uzun yıllar kıymalı pide fırını üzerine faaliyetini sürdüren Ekber Dereli, ilçelerinde her mevsim kıymalı pide yoğunluğu yaşandığını söyledi.
VATANDAŞIN ENFAZLA TECİHİ KIYMALI PİDE
Vatandaşların en fazla tercihinin kıymalı pide olduğunu vurgulayan Ekber Dereli, “Günümüzde ekonomik şartlar iyiden iyiye oldukça zorlaştı. İnsanlar en ucuz şekilde karınlarını doyurmanın yoluna bakıyor. 1 kilo kıyma fiyatı kasaplarda 550-600 lira arasında değişiyor. 7-8 kişilik bir aile restorana gitse en az 4-5 bin liradan çıkar. Fakat kıymalı pide yaptırmaya kalksa bin lira gibi bir paraya 7-8 kişi rahatlıkla karnını doyurabilir. Bu yüzden de kıymalı pide tercih ediliyor. Hem lezzeti, hem doyurucu bakımından da tercih en fazla kıymalı pideye oluyor. Yılın 12 ayında özellikle öğle saatlerinde kıymalı pide yoğunluğu eksik olmuyor.”dedi.
Yerköy kıymalısının meşhur olma özelliğini lezzeti etin yanı sıra hamuru ve pişirilmesinin de kaynaklandığını söyleyen Dereli, “İlçemizde genelde kasaplarımız yaylım hayvanlarının etlerini tercih ediyor. Doğal beslendikleri için de etleri daha lezzetli olur. Bunun yanı sıra kıymalı pide içerisine katılan malzemelerin iyi ayarlanması ve özenle pişirilmesi de kıymalı pidemizi diğer bölgelere göre daha lezzetli kılıyor. Bu yüzden de yaz kış fark etmiyor öğle saatlerinde genelde ilçemizdeki bütün pide fırınlarında yoğunluk görebiliriz. İlçemiz genelinde düğünlerimizde, cenazelerimizde genelde kıymalı pide tercih ediliyor. Sipariş üzerine de kıymalı pide yapıyoruz. İlçemizin her hangi bir mahallesinden arayan vatandaşlarımıza da hazır kıymalı pide pişirerek adrese teslim ediyoruz.”diye konuştu./Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.