""

Hem pratik hem de teorik eğitim görüyorlar « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:37

Hem pratik hem de teorik eğitim görüyorlar

Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri, sınıflarını mahkeme salonuna çevirerek adliyelerdeki mahkemelerin nasıl işlediğini hem teorik hem de pratik olarak öğreniyor.

Hem pratik hem de  teorik eğitim görüyorlar
Son Güncelleme :

21 Şubat 2017 - 7:00

2015-2016 eğitim öğretim yılında açılan ve 25 öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümünde okuyan öğrenciler; hakim, savcı ve avukat rolünü üstlenerek arkadaşlarını yargılayıp hüküm veriyor. Ayrıca zabıt katipliği bölümü okuyan öğrenciler de 10 parmak klavye kullanarak pratik kazanıyorlar.
Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Alanı Öğretmeni Zülal Özmen Taşgöz, sınıfta yapılan teorik çalışmaları uygulama salonunda canlandırdıklarını söyledi. Taşgöz, “2015-2016 yılında Yozgat merkezde ilk defa okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerine başladık. Şuan 10 ve 11. sınıf öğrencileri eğitimine devam ediyor. Adalet bölümü meslek alanı geniş bir bölüm. Üniversitede ek puanla öğrencilerimiz Adalet Meslek Yüksek Okullarına geçebilmekteler. Oradan DGS ile hukuk fakültelerine geçiş yapabilmektedirler” dedi.
Taşgöz, “Adalet bölümünde iki dal üzerinde eğitime devam ediyoruz. İnfaz koruma memurluğu ve zabıt katipliği dalları mevcut. Okulumuzda 11. sınıf öğrencileri için zabıt katipliği dalını açtık. İlerleyen yıllar da infaz koruma memurluğunu da açabiliriz. Şuan da 13 tane 10. sınıf öğrencimiz 12 tane de 11 sınıf öğrencimiz var” şeklinde konuştu.
Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayşe Yaşar ise, Adalet bölümünün yoğun talepler üzerine yeni açıldığını söyleyerek, “Adalet bölümünü önü açık bir alan olarak düşünüyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz 10 ve 11. sınıfta eğitim alıyorlar. Şu anda adalet bölümünde 25 öğrencimiz var. Öğrendikleri bilgi ve becerilerini uygulama alanında da sergiliyorlar“ ifadelerine yer verdi.
Öğrencilerin okuldan mezun olduktan sonra sınavsız geçiş haklarını kullanabildiklerini de hatırlatan Yaşar, “Öğrencilerimiz zabıt katipliği memurluğundan tutun avukatlık, hakimlik, savcılık gibi hukuk fakültelerinde yer alacak şekilde eğitimlerini sürdürüyorlar” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.