""

Hem ülke hem de Yozgat ekonomisine katkı sağlıyorlar « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:06

Hem ülke hem de Yozgat ekonomisine katkı sağlıyorlar

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde KOSGEB’den aldıkları desteklerle 2009 yılından itibaren gözlük çerçevesi imalatı yapan Artisan Limit Şirketi, imalatın yüzde 80’inde yerli malı kullanıyor. Firmada çalışanların tamamını ise Yozgatlı işçiler oluşturuyor. Firma hem ülke ekonomisine hem de Yozgat ekonomisine katkı sağlıyor.

Hem ülke hem de Yozgat  ekonomisine katkı sağlıyorlar
Son Güncelleme :

04 Nisan 2017 - 7:00

İç Anadolu Bölgesi’nde gözlük çerçevesi imalatı yapan tek firma olduklarını belirten firma müdürü Abbas Budak, elde edilen gözlüklerin yüzde 80’nin de yerli malı ürünler kullandıklarını söyledi.
Budak,”2009 yılından beri bu iş yerinde faaliyet gösteriyoruz. Faaliyet alanımız gözlük çerçeveleri imalatıdır. Bu ürünlerin imalatını 80 kişilik bir kadroyla yapmaktayız. Bu gözlüklerin yaklaşık yüzde 80’ni yerli malı katkısıyla imalatı yapılıyor. Çalışan personelin yüzde 99’u Boğazlıyan ilçesinde yaşayan arkadaşlarımızdan oluşuyor” dedi.
Firmalarında Yozgat KOSGEB İl Müdürlüğünün vermiş olduğu desteklerden de yararlandıklarını belirten Budak,”Öncelikle hedefimiz ihracat yapma düşüncesi içerisindeyiz. İç piyasanın yüzde 15’ini karşılıyoruz.
Önümüzdeki kısa vadede yüzde 25’e yükseltilmesi için projeler gerçekleştirdik. Bu projeleri hayata geçirebilmek için müthiş çaba sarf ediyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesinde Yozgat KOSGEB İl Müdürlüğünün vermiş olduğu katkıları destekleri zaman zaman kullanıyoruz. Bu vesileyle de kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye’de gözlük çerçeveleri imalatı yapan dört firmanın olduğunu aktaran Budak,”Bu 4 firmalardan bir tanesi de biziz. Sadece İç Anadolu bölgesinde imalat yapan tek firma da biziz” ifadelerine yer verdi.
KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık ise,”Firmamız KOSGEB’in önemsediği üretim sektöründe faaliyet gösteren bir işletmedir. Faaliyet alanı gözlük çerçevesi üretimidir.
Burada yaptıkları üretimin yüzde 80’i yerli imalata dayanmaktadır. Biz KOSGEB olarak bunu önemsiyoruz. İlimizin gelişmesi kalkınması adına firmanın yaptığı faaliyetleri destek oluyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.