""

Hemşerimiz Bekir Bozdağ’a Başbakan Yardımcılığı görevi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:23

Hemşerimiz Bekir Bozdağ’a Başbakan Yardımcılığı görevi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı oldu. 61 ve 62. Hükümet Döneminde Adalet Bakanı olarak görevini başarıyla sürdüren Hemşehrimiz Bozdağ’ın yeni kabinede yer alması memleketi Yozgat’ta sevinçle karşılandı.

Hemşerimiz Bekir Bozdağ’a  Başbakan Yardımcılığı görevi
Son Güncelleme :

20 Temmuz 2017 - 12:32

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı oldu. 61 ve 62. Hükümet Döneminde Adalet Bakanı olarak görevini başarıyla sürdüren Hemşehrimiz Bozdağ’ın yeni kabinede yer alması memleketi Yozgat’ta sevinçle karşılandı.
Siyaset arenasında 22, 23 ve 24. Dönemde AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilen Bekir Bozdağ, 22. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 61 ve 62. Hükümette Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. AK Parti MKYK Üyesi, 64. Hükümette Adalet Bakanlığı görevlerini yürüttü. Hükümete ve devlete yapılan 17/25 Aralık ve 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimlerinde başarılı bir şekilde bakanlık görevini sürdürdü. Bozdağ’ın yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görev alacak olması memleketi Yozgat’ta hemşehrilerini sevindirdi.
BEKİR BOZDAĞ
KİMDİR
Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965’te Yozgat Akdağmadeni’nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye’dir.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı.
22 ve 23. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev aldı.
AK Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.