""

Hemşireler Haftası kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:33

Hemşireler Haftası kutlandı

Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Yozgat Şehir Hastanesi işbirliği ile Hemşirelik Haftası etkinliği düzenlendi.

Hemşireler Haftası kutlandı
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2017 - 7:00

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Hemşireler Haftası nedeniyle Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda program düzenlendi.
Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevinç Polat, yaptığı konuşmada, hemşirelik mesleğinin önemine değindi. Polat, “Hemşirelik eğitimi; bireyin, toplumun ve gelecekteki insanlığın gelişim ve refahını güçlendirmeyi amaç edinmiştir. Bu bağlamda, toplum refahı ve hemşirelik mesleğinin güçlendirilmesinde eğitim düzeyinin ve niteliğinin yükseltilmesi, kaliteli, güvenli ve maliyet etkili bakım açısından önem taşımaktadır.”dedi.
Hemşirelik mesleğinin bilim ve uygulamadan oluşan, profesyonel bir sağlık disiplini olduğuna dikkat çeken Polat, okullarda akademisyenler tarafından verilen kapsamlı hemşirelik bilgisinin beceriye dönüşebilmesi için belirtilen önerilerin tüm paydaşlar tarafından dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. Uluslararası Hemşireler Birliği ICN tarafından bu yıl “Hemşireler: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Öncü Bir Ses” temasının belirlendiğini söyleyerek tüm hemşire meslektaşlarının Hemşirelik Haftası’nı kutladı.
Açılış konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Tülay Hashemi, Araş. Gör. Betül Kuş ve hemşire Makbule Yeşilay hemşirelik mesleği konusunda sunumlar yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.