""

HER ŞEHİDİN BİR HİKÂYESİ VAR… « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:59

HER ŞEHİDİN BİR HİKÂYESİ VAR…

HER ŞEHİDİN BİR HİKÂYESİ VAR…
Son Güncelleme :

07 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat’ta Şehit haberleri farklı yaşanır…

Yozgat adeta Şehitler şehri oldu.

Birinci Dünya savaşı,

Kore ve Çanakkale hariç terör olaylarına verdiğimiz Şehit sayısı 400’den fazla oldu.

Bu rakam Nüfus ortalaması göz önünde bulundurulduğunda Türkiye ortalamasının oldukça üstündedir.

Dolayısıyla Yozgat teröre en çok Şehit veren İllerin başında gelir. Yozgat’ın bu halini bilenler memleketi anlatırken Şehitler Diyarı olarak telaffuz eder.

Bugün Yozgat’ta hangi kapıyı çalsanız mutlaka bir şehit yakını ile karşılaşırsınız. Fakat yeni bir Şehit haberi geldiğinde bir önceki unutulur.

Çok bilindik bir söz vardır “Ateş düştüğü yeri yakar” gelen yeni şehit haberi ile unutulan Şehitler en yakınlarının yüreklerinde yaşamaya devam eder.

Hepimiz biliriz ki giden geri gelmez, gelmeyeceği bilinir amma yaşadıkça yürek çarpmaya devam eder. Millet olarak canımızı yakan acı haberi en son düşen helikopter kazasıyla duyduk.

Söze başlarken dedik ya “Her Şehidin Bir Hikâyesi Var”  Aydoğan Aydın Paşa komutasında 13 üst rütbeli subayları taşıyan helikopterin düşmesi sonucu Şehit olan Komutanların her birisinin hayat hikâyeleri farklı.

Subayların her birisi geldikleri noktaya adeta canla/başla mücadele ederek gelmişler. Televizyon kanalları bir haftadan beri Aydoğan Aydın paşanın hayat hikâyesini anlatmakla tüketemedi.

Şehit düşen subaylar arasında tek kadın subay olan Yarbay Songül komutanın da bir hikâyesi var elbet. Bu hikâyeden kaç kişinin haber bilmem ama konu uzun ancak kısaca özetlemeye çalışacağım.

Bugün kim ya da kimler tarafından planlandığı ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetlerini toplum karşısında itibarsızlaştırmayı amaçlayan Ergenekon/Balyoz olayları Songül komutanı da vurmuş.

Songül komutan bek çocuklu bir ailenin en küçüğüdür. Kara Harp Okulunu başarıyla bitirmiş. Jandarma teşkilatının tarihteki ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak tarihe geçmiş, ülkemizin iftihar vesilesi olmuştu.

Fakat Türk Silahlı Kuvvetlerini bir tek mermi dahi sıkmadan yok olmasını amaçlayan Balyon kumpası onu da hedef almıştı.

Kendini temize çıkarmak için verdiği hukuk mücadelesi yıllar sürmüş, yakalandığı kumpas yüzünden yıllarca kimsenin yüzüne bakamaz adeta sokağa dahi çıkamaz olmuştu.

Ama adaletin birgün mutlaka yerini bulacağına, uğradığı haksızlığın son bulacağına olan inancını hiç yitirmemiş ve mücadeleden hiçbir zaman geri durmamış. Yıllar süren mücadeleyi en sonun kazanmış, adalet yerini bulmuş. FETÖ’cüler tarafından planlanan Ergenekon/Balyoz olaylarına karşı verdiği mücadeleyi kazanan Songül komutanın yeni görev yeri en son Şehit düştüğü yer oldu. Songül komutana ve bütün şehitlerimize bu vesile ile rahmet diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.