""

Hizmet içi eğitim semineri düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 07:54

Hizmet içi eğitim semineri düzenlendi

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İdari ve Mali Hizmetler birimi tarafından Çocuk Destek Merkezi salonunda “Satın Alma ve İhale Kavramı”, “Sayıştay Kanunu ve Uygulamaları”; “5018 Sayılı Kanun ve Uygulamaları” konulu seminer düzenlendi.

Hizmet içi eğitim semineri düzenlendi
Son Güncelleme :

06 Kasım 2023 - 17:19

İl Müdür Yardımcısı Musa Saydam ve İdari ve Mali Hizmetler Birim yetkilileri Murat Kayaalp ve Altan Arık tarafından düzenlenen sunumda; “Satın Alma ve İhale Kavramı” konuları hakkında sunum yapıldı. Gerçekleştirilen sunumda; Seminerde “4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu” kapsamındaki Elektronik İhale Projesi (E-İhale), (E-Eksiltme) ve konu ile ilgili bağlantılı konular hakkında eğitim verildi. Pazarlık usulü ile yapılan hizmet alımı ve 22/d mal alımı ihalelerinin usulleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişi şeklinde geçen seminerde yapılacak işlerle ilgili doğru ve etkili yollar öğrenilerek uygulamada hayata geçirilmesi amaçlandı.
İl Müdürü Abdullah Neşeli “İdaremiz hesap verilebilir ilkesi gereği zamanla müfettişler ve Sayıştay tarafından denetlenmekte. Satın alma işlemi kanun ve uygulamalara uygun yapılması hem memuriyetin gereği hem de ahlakın gereğidir. Denetimlerde sıkça rastlanan hatalı uygulamaları iyi gözden geçirerek tekrar hatalı işlem yapılması hem idari henimde adli işlemi gerektirir. Dikkatli olmak lazım” dedi.
5 gün sonunda 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim, Stratejik Yönetim ve Planlama, Faaliyet Raporları, Harcama Belgeleri Mevzuatı, Taşınır ve Taşınmaz Yönetimi, 657 Sayılı Kanun Disiplin Hükümleri ve İç Kontrol Standartları konuları kapsamlı bir şekilde ele alındı. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.