""

Hizmet-İş Sendikası Taşeron işçilerini bilgilendirdi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:31

Hizmet-İş Sendikası Taşeron işçilerini bilgilendirdi

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığıtarafından düzenlenen toplantıda İl ve İlçelerde çalışan, taşeron işçileri toplu iş sözleşmesi hakkında bilgilendirildi.

Hizmet-İş Sendikası Taşeron işçilerini bilgilendirdi
Son Güncelleme :

08 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı ve Hak-İş İl Başkanı Ferman Zararsız, taşeron işçilerini toplu iş sözleşmeleri konusunda bilgi verdi.
Şube Başkanı Ferman Zararsız, şunları kaydetti: “2013 yılında üye kayıtlarını başlattığımız taşeron işçilerin toplu-iş sözleşmeleri Yüksek Kurulundan gelmeye başlamıştır. Şuan itibari ile Sorgun Belediyesi Arma 1 şirketinin dört tane toplu iş sözleşmesi, Yozgat KYK’ da Akdeniz şirketinin toplu iş sözleşmesi, Yozgat Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünde Köksallar şirketinin toplu iş sözleşmesi gelmiştir. KYK’da çalışan üyelerimizin geriye dönük toplu-iş sözleşmesi farkları ödenmiştir. KYK’da çalışan sendikamız üyesi işçiler, geriye dönük 2 Bin 500 TL- 3 bin TL arasında toplu iş sözleşmesi farkı almışlardır. Sorgun Belediyesi Arma 1 şirketinde ve Yozgat Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünde çalışan üyelerimizin geriye dönük 11 aylık toplu iş sözleşmesi farkları evrakaları tamamlanıp işlemleri bittiği zaman en kısa süre içerisinde ödenecektir. Şuan itibari ile gelen toplu iş sözleşmeler 200 taşeron üyemizi kapsamaktadır.”
Yozgat Şube Başkanlığının üye kayıtlarını yaptığını, 732 taşeron üyesi ve 13 şirketi kapsayan, toplu iş sözleşmelerinin Yüksek Hakem Kurulundan gelmesinin beklendiğini kaydeden Zararsız, “Bu şirketler Baltuğ Kamu Hastaneleri, Baybora, Yozgat Belediyesi, Piramit, Yerköy Belediyesi, Progen, Yozgat Belediyesi, İştem Yozgat Belediyesi, Lodos İşkur, Baltuğ Yerköy Belediyesi, Zarasız Sağlık Müdürlüğü, Zararsız Halk Sağlığı, YBK Yozgat Belediyesi, Piramit Yozgat Belediyesi, Zararsız Kamu Hastaneleri, Arma1Sorgun Belediyesidir.
Yozgat şube başkanlığımızın üye kayıtlarını yaptığı 353 taşeron üyemizi ve 9 şirketi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde arabulucu toplantılar yapıldı. Bu şirketlerinde toplu iş sözleşmeleri de gerekli çalışmalar tamamladıktan sonra en kısa süre içerisinde Yüksek hakem Kuruluna gönderilecektir. Yozgat Şube Başkanlığımızın üye kayıtlarını yaptığı 150 taşeron üyemizi ve 6 şirketi kapsayan toplu iş sözleşmelerin yapılabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaat edildi. Bu şirketlerin yetki tespitleri geldi ve yeki belgeleri beklenmektedir. Bu kapsamda Üye kayıtlarını tamamladığımız çoğunluğu sağladığımız şirketlerin yetki müracaatları devam etmektedir. Hizmet-İş sendikası olarak 2017 yılı içerisinde inşallah Bin 750 üyemizin, Hak- İş İl başkanlığı olarak 2017 yılı içerisinde 2 bin 500 üyemizin toplu iş sözleşmelerini yapmış olacağız. Halen sendikalarımıza üye olmayan işçiler var ise biran evvel E-Devlet üzerinden sendikamıza üye kayıtlarını yapsınlar. Toplu iş sözleşmeleri Yüksek Hakem Kurulundan geldiği zaman, üye olmamış iseler, geriye dönük toplu iş sözleşmesi farklarını alamıyorlar.2013 yılında çıkan yasa ile E-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptığımız taşeron üyelerimizin toplu-iş sözleşmelerini yapabilmemiz Resmi Gazete yayınlan Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımlarında Toplu İş Sözleşmesinden Kaynaklanan Fiyat Farkını Ödenmesi Yönetmeliği ile toplu iş sözleşmesi fiyat farkının işveren tarafından ödenmesi kararlaştırıldı. 2016 yılı Ekim ayında çıkarılan yönetmelik ile Hizmet alım sözleşmeleri bir yılın altında yapılsa dahi toplu is sözleşmesi fiyat farkı ödenecek. Taşeron İşçilerimizin sözleşmelerimizin yapılabilmesi için tüm engeller kaldırılmaktadır.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimize taşeron işçiler için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.