""

Hizmet iş Sendikasından referanduma “evet” « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 15:15

Hizmet iş Sendikasından referanduma “evet”

Yozgat Hizmet İş Şube Başkanı Ferman Zararsız, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği paketi referandum oylamasında sendika olarak “evet” diyeceklerini söyledi.

Hizmet iş Sendikasından referanduma “evet”
Son Güncelleme :

22 Şubat 2017 - 7:00

Hizmet İş Sendika Başkanı Ferman Zararsız, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sendika olarak; Yasama organı üzerinde yürütme erkinin baskısını tamamen kalkması ve yasama erkininin sadece yasama faaliyetine yoğunlaşmasını ve yasama ile yürütmenin her türlü spekülasyondan uzak şekilde ayrı olmasını makul, makbul ve doğru buluyor ve ‘evet’ diyoruz. Bugün bazı parti, sivil toplum örgütleri ve medya haksız bir ithamla ‘tek adamlık’ ya da ‘diktatörlük’ gibi kelime ve kavramlar üzerinden vatandaşın kalbinde kafasında kaygı üretme peşindeyken. Biz bu iddialara en güzel cevabın 15 Temmuz destanını yazan milletimiz tarafından verildiğini düşünüyor. Ve büyük milletimizin şanlı yürüyüşüne destek olmak için “evet” diyoruz.
BU SİSTEM 80 MİLYON İNSANIN
GELECEĞİ İÇİNDİR
“Türkiye’nin istikrarı ve gelecek nesillerin huzur ve selameti için, taşeron işçi kardeşlerimizin ve tüm üyelerimizin hakları için Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi düşünüyoruz bu sistem, şu veya bu partinin, şu veya bu şahsın değil, 80 milyonun tamamının geleceği içindir.” diyen, Zararsız, şöyle devam etti: “Kuruluşumuzun temelinde kutlu bir mesajdan ilhamını alan “işçinin hakkının alın teri soğumadan verilmesi” düsturu yatmaktadır. Bu anlayışla ve modern metotlarla sürdürdüğümüz sendikacılık tarihimiz hak edilmiş başarılarla doludur. Yaşadığımız bu süreçte, tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz. Hepimiz biliyoruz ki referandum sadece Türkiye için değil mazlum coğrafyalardaki kadın, erkek tüm insanlık için önemlidir. Uluslararası kurumların pasif, çaresiz kaldığı insanlık ayıbı felaketler karşısında mazlumların umudu Türkiye’dir.Bu tablo karşısında biz Türkiye için taşın altına elimizi koyuyor ve parti, mezhep, inanç ve fikir ayrılığı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi bu kutlu hizmet yürüyüşüne katılmaya ve “evet” demeye davet ediyoruz.Şimdiden, referandum sonucunun işçi kardeşlerimiz, memleketimiz ve büyük milletimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.