""

HOLLANDA’DA YAPILANLAR AK PARTİ HÜKÜMETİNİ DEĞİL TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINI HEDEF ALMIŞTIR « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 07:56

HOLLANDA’DA YAPILANLAR AK PARTİ HÜKÜMETİNİ DEĞİL TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINI HEDEF ALMIŞTIR

Yozgat AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Emin Erbek, Hollanda’nın ortaya koyduğu tutuma sert bir dille tepki gösterirken; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları basiret ve feraseti ile nasıl ki 15 Temmuz ihanet girişimine karşı koydu ise bu gün de hem Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları hem de Türkiye’de yaşayan halkımız Hollanda’nın yaptığı bu düşmanca tutumu reddetmektetir” dedi.

HOLLANDA’DA YAPILANLAR AK PARTİ HÜKÜMETİNİ DEĞİL  TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINI HEDEF ALMIŞTIR
Son Güncelleme :

20 Mart 2017 - 7:00

Yozgat AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Emin Erbek, yaptığı yazılı açıklamada Hollanda polisi tarafından orantısız güç kullanılmak suretiyle Aile ve Sosyal Politikilar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bulunduğu araçlara müdahale edilmesi ve zorla Almanya sınırına götürülmesi olayının, hem diplomatik nezaket ve uluslar arası genel kurallara aykırı bir davranış hem de konsolosluk ilişkileri hakkındaki Viyana sözleşmesinin 5 ve 36’ncı maddelerinin ihaleli olduğunu söyledi.
Yaşanan olaylara Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşların, düşmanca yürütülen tutumu reddettiğini vurgulayan Erbek, şunları kaydetti:
“Nasıl ki 15 Temmuz’da dış mihraklar tarafından organize edilen ve FETÖ terör örgütünce maşalığı yapılan darbe girişimine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları basiret ve feraseti ile karşı koydu ise bu gün de hem Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları hem de Türkiye’de yaşayan halkımız Hollanda’nın yaptığı bu düşmanca tutumu reddetmektedir.
Lafta demokrasi, özgürlük ve insan hakları havarisi kesilen Hollanda başta olmak üzere batılı ülkelerin aslında iç siyaset ve koltuk kaygısı gündeme geldiğinde nasıl çirkinleştiğini; demokrasiyi, özgürlükleri ve insan haklarını nasıl hiçe saydığını tüm dünya bir kez daha gördü.
Bu çirkin saldırılar sadece AK Parti hükümetini değil 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını hedef almıştır.
Biz dün olduğu gibi bu gün de mesele Türkiye Cumhuriyeti olduğunda 79 milyon biriz ve beraberiz. İçeriden ve dışarıdan ülkemize yönelik her türlü girişimin karşısında olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.