""

Huzur toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:59

Huzur toplantısı yapıldı

Yerköy Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen İlçe Huzur toplantısına Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Daire Amirleri, Sivil Toplum Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Huzur toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

09 Haziran 2017 - 7:00

Mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda, Mahallelerde yaşanan sorunlar ve olası çözümler konusunda mahalle muhtarlarının ve emniyet birimlerinin sorumlulukları görüşüldü. Toplantıda mahalle muhtarlarına ilçe asayişi hakkında bilgi verildi. Emniyet olarak alınan her türlü tedbire rağmen olması muhtemel her türlü hırsızlık, sahtecilik ve yankesicilik olaylarına karşı vatandaşların daha duyarlı ve temkinli olması ve şüpheli gördükleri şahıs ya da şahısları 155 polis hattına bildirmeleri istendi. İlçe merkezinde alkollü araç kullananlar ile yüksek sesli müzik dinleyerek çevreyi rahatsız edenler hakkında çalışmaların sürdüğü, vatandaşların da bu konuda yardımcı olması konularında; muhtarların vatandaş ile emniyet arasında köprü olması, bu konuların vatandaşa aktarılmasında muhtarların çok önemli roller üstlenebileceği anlatıldı.
Huzur ve güvenin sağlanmasında emniyet kadar muhtarlarında önemli bir göreve sahip olduğunu söyleyen Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, “Polis ile vatandaş arasındaki en büyük köprü muhtarlardır. Muhtarın önemi halkın polise ya da polisin halka ulaşması açısından önemlidir. Muhtarlarımız bizimle ne kadar çok irtibata geçerse o kadar halkla iyi bir iletişimi yakalamış oluruz. Polisin halka ulaşması için muhtarların yeri ve önemi büyüktür. Muhtarlarımız bizim için önemlidir. Bizim için önemli olan halkımıza en iyi ve güvenilir hizmetin verilmesidir. Bu çalışmada bizim gibi en büyük görev muhtarlarımıza düşmektedir. El birliği ile çalışıp ilçenin asayişini, huzurunu ve güvenliğini en iyi şekilde yerine getirmektir. Polis teşkilatı vatandaş için vardır. Etle tırnak gibiyiz. Vatandaşın yardımcı olmadığı konularda polis zorlanır. Birlikte hareket edersek nahoş olayları çok daha kolay önleriz. İşte bu nedenle ilçe merkezi ve sorumluluk bölgemizde bulunan muhtarlarımızla toplandık ve fikir alışverişinde bulunduk. Umarım bu toplantı ilçe asayişi açısından çok olumlu sonuçlar verir” dedi.
İlçe Merkezindeki Mahalle Muhtarları ise, Mahallelerdeki rahatsızlık verici ve huzuru bozabilecek sorunları Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ile paylaştıklarını ve bu konuda Emniyetin çalışmalarından oldukça memnun olduklarını belirttiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.