""

İdare şube başkanları toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:08

İdare şube başkanları toplantısı yapıldı

5442 Sayılı İl İdare Kanunun gereğince Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu başkanlığında İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı.

İdare şube başkanları toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

11 Mart 2017 - 7:00

Boğazlıyan Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda kamu kurum ve kuruluş amirlerinin katıldığı toplantıda, 2016 yılında yapılanlar, kurumların genel iş yürütümünde dikkat edilecek hususlar, kamu hizmetlerinin sunumunda temel esaslar, ilçenin sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Kaymakam Sinanoğlu, Devletin ve Vali Kemal Yurtnaç’ın 4 temel önceliğinin; “Güler yüzlü devlet, bürokrasi ve kırtasiyeciliği aşan kamu yönetimi anlayışı, dezavantajlı kesimler sorunlarına çözüm ve hayat standartlarının artırılması, Şehit Yakınları ve Gaziler, olduğunu ifade ederek Boğazlıyan’da bu anlayışın yerleştirileceğini ifade etti. Kurum amirlerinin proaktif bir anlayış ile çalışmaları gerektiğini, eski köye yeni adet getirmelerini, icat çıkarmalarını ve kurumları için hayal kurmalarını, proje esaslı bir çalışma yöntemini benimsemelerini isteyen ve kamu yönetiminde inovasyonun gerekliliğine vurgu yapan Kaymakam Sinanoğlu “Kurumların yönetişim anlayışı çerçevesinde toplumun farklı kesimleriyle işbirliği içerisinde çalışmaları gerekir ve yerel idareler, siyasi partiler, meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin yönetimde paydaş sayıldığını, hizmetlerde seçilmişlerin ve muhtarların görüş ve fikirlerinin alınması gerekir” dedi. Kaymakam Sinanoğlu, devlet ve milletin bir birbirinin tamamlayıcısı olduğunu, vatandaş ile devlet arasında hiyerarşinin olmadığını, tüm kurumlar işlerini aracısız, doğrudan vatandaşı muhatap alarak yapmaları gerektiğini kaydetti. Sinanoğlu, “Hepimizin patronu millettir ve eğer unvanlar, makamlar, mevkiler vatandaşa hizmete dönüşmüyorsa, bizlere yüktür ”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.