""

İdlib katliamında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:06

İdlib katliamında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Yozgat’ta Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal silahla yapılan saldırıyı kınadı.

İdlib katliamında ölenler için  gıyabi cenaze namazı kılındı
Son Güncelleme :

08 Nisan 2017 - 7:00

Yozgat’ta bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Rus uçakları tarafından idlib’e yapılan kimyasal saldırı sonucu ölen kişiler için gıyabi cenaze namazı kıldılar ve basın açıklaması yaptılar.
Cuma namazı sonrası Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri adına açıklamalarda bulunan Genç Memur-Sen Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur, İdlib’te yaşanılanları lanetleyerek “Bugün zalim bir topluluğun, kardeşlerimize milyarlarca insanın gözleri önünde kimyasal silahlarla nasıl saldırdığını, minicik yavrularımızı nasıl nefessiz bıraktığını görerek toplandık. Her gün konvasiyonel silahların tüm çeşitleri ile, uçaklarla, tanklarla, varil bombaları ile bombalanan, öldürülen, işkence gören Ümmetin mazlum ve mustazaflarının yanında olduğumuzu zalimlere haykırmaya geldik” dedi.
Savaş ortamında bile uyulması gereken kuralların olduğunu söyleyen Yağmur, “Maalesef bu emperyalist zorbaların dünyasında uyulması gereken hiçbir hukuk ve ahlak kuralı kalmayınca bu vahşi savaşın ve hesaplaşmanın ölümcül yükünü ne yazık ki sivil halklar ve çocuklar çekmektedir. Kanlı, kirli paylaşım ve güç hesaplaşmasında yüz binlerce kadın, çocuk kurban edilmektedir. Suriyeli çocuklar bazen kimyasallarla eriyerek, bazen alevlerle yanarak, bazen enkazlar altında kalarak ölümün her türlüsünü tadarken; silahı veren, savaşı destekleyen, katliamları ajanslarıyla duyuran, kendi düzmece gözlem heyetlerini gönderen, zalimi destekleyen, mazlumu sömüren, fitneyi körükleyen emperyalistler, vahşetin başlıca müsebbipleri kendileri değilmiş gibi iki yüzlü bir tutumla yaşananları kınıyor, lanetliyoruz” şeklinde konuştu.
Yağmur sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Kendi siyasi emelleri için kahvelerini yudumlarken çocukların çırpınışını izleyen hain Rusya, katil Amerika ve onların ileri karakolu, emir eri İran. elinizle yaptığınız bu zulüm elbet dönecek sizi de kahru perişan edecektir. Allah’ın izniyle akıttığınız kanda boğulacaksınız”
Genç Memur-Sen Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur’un konuşmalarının ardından ise İdlib’te ölen kişiler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Gıyabi cenaze namazısın ardından toplanan grup sloganlar eşliğinde İdlib’te yaşanan saldırıyı kınadılar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.