""

İl Başkanlığı yarışı kızıştı « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 21:26

İl Başkanlığı yarışı kızıştı

Eylül ayında başlayacak kongre hazırlıkları kapsamında Yozgat’ta AK Parti İl başkanı değişecek mi? yoksa kim ya da kimler aday olacak? sorusu akılları meşgul ederken mevcut İl Başkanı Harun Lekesiz’in sürpriz bir şekilde aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte yarış kızıştı.

İl Başkanlığı  yarışı kızıştı
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2017 - 7:00

Daha önce Harun Lekesiz’in göreve devam edeceği görüşüyle birlikte Nurullah Nurdoğan, Celal Köse, Ertuğrul Bölükbaşı ve Hüseyin Durusoy isimleri kamuoyunda gündemi meşgul ederken, Harun Lekesiz’in sürpriz açıklaması bir anda her şeyi ters köşe yaptı.
Bizzat AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılan ve teşkilatlara gönderilen kongre rehberinde yer alan AK Parti’deki metal yorgunluğa gençlik aşısı talimatı ise ibreyi bir anda sürpriz genç isimlere çevirdi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı M.Emin Erbek ismi de gündeme dahil oldu.
Harun Lekesiz’ in yarıştan çekilmesinin ardından, Nurullah Nurdoğan, Celal Köse, Hüseyin Durusoy, İskender Nazlı, Ahmet Özel ve M.Emin Erbek isimleri yarışta yer alırken, metal yorgunluğa karşı genç isimlere şans doğdu.
İl Başkanı Harun Lekesiz her ne kadar yeni yönetim göreve gelinceye kadar görevi sürdüreceğini söylese de, yine kulislerde yer alan bilgilere göre, bu hafta içerisinde AK Parti Genel Merkezinden yeni bir görevlendirme yapılacağı konuşuluyor.
Yapılacak bu görevlendirmede başı çeken ismin, Eylül ayında start alacak kongrede aday olacağı bekleniliyor.
Adaylardan Celal Köse’nin önümüzdeki aylarda yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde de adının geçmesi hangisini tercih edeceği sorusunu zihinlere taşırken, Nurullah Nurdoğan, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Ensar Vakfı Yozgat Şube Başkanı ve İmam Hatip Liseleri İl Koordinatörü ve Mali Müşavir Hüseyin Durusoy, İşadamı Erdoğan Bölükbaşı isimleri gündemdeki yerini korurken, eski İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın Bakan Bozdağ ile samimi görüntü veren fotoğrafların sosyal medyada yer alması da dikkat çekiyor.
İş adamı Ahmet Özel ve M. Emin Erbek’in de adaylar arasında adı geçerken, diğer yandan kadın adaylar arasında Mali Müşavir Sibel Yıldırım ismi de kulislerdeki yerini alıyor.
Kamuoyu tarafından isimleri dillendirilen adaylar, temkinli bir şekilde çalışmalarını sürdürürken önümüzdeki günlerde adaylık yarışının daha da kızışacağı ifade ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.