""

İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:00

İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi toplantısı yapıldı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak başkanlığında, özel eğitim biriminden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selçuk Doğandemir eşliğinde, Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi ile önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

30 Kasım 2023 - 17:48

Toplantının gündemini, okullarda psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetleri, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) kapsamında yapılacak çalışmalar, dezavantajlı ve risk grubunda bulunan öğrenci ve ailelerine yönelik yapılacak projeler oluşturdu.
Toplantıda, eğitim kurumlarında öğrencilere sağlanacak psikososyal destek hizmetlerinin etkinliği, öğrencilerin duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlama yolları üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamında yapılacak çalışmaların planlanması ve uygulama süreçleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Dezavantajlı ve risk grubunda bulunan öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalar da toplantının önemli gündem maddelerinden birini oluşturdu.
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, psikososyal destek hizmetlerinin, öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda duygusal ve sosyal gelişimlerini de olumlu yönde etkilediğini vurgulayarak, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamındaki çalışmaların da gençlerin sağlıklı bir gelecek kurmalarına katkı sağlayacağını belirtti. Altınkaynak, dezavantajlı gruplara yönelik projelerin, toplumda daha adil bir eğitim ortamının oluşturulmasına destek olacağını ifade etti. / Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.