""

İlahiyat Akademik seminerleri devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 13:42

İlahiyat Akademik seminerleri devam ediyor

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “İlahiyat Akademik” Seminerleri devam ediyor.

İlahiyat Akademik seminerleri devam ediyor
Son Güncelleme :

11 Mart 2017 - 7:00

Akademik Seminerler-IV kapsamında Bozok üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belegatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Karim El F.Ahmed Abdeldaim “İbnul Kayyım El Cevzinin Tıbbul Nevebi ” adlı eserinden örnekler sundu.
Yrd. Doç. Dr. Karim El F.Ahmed Abdeldaim seminerde, “ İbnul Kayyım El Cevzinin Tıbbul Nevebi” eserinin yazılma amacı hadislerdeki tıbbi konuları ve onların öneminden bahsetti. Tıbb-ı Nebevî’nin Kur’ân-ı Kerim ayetleri ve Hz. Muhammed (sav)’in hadislerinden, yaşayışından ve yapılmasına izin verdiği hususlardan kaynaklanan tıpla ilgili tavsiye ve uygulamalar olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Abdeldaim Tıbb-ı Nebevî’nin sadece hadislerden değil aynı zamanda Kur’an tarafından da desteklendiğini sözlerine ekledi.
Seminer öğrencilerin sorunlarının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.