""

İlahiyat Akademik seminerleri “Senüsilik” ile başladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:37

İlahiyat Akademik seminerleri “Senüsilik” ile başladı

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen İlahiyat Akademik Seminerleri “Tasavvufi Islahat Hareketi Örneği Senûsîlik” ile başladı.

İlahiyat Akademik seminerleri  “Senüsilik” ile başladı
Son Güncelleme :

18 Şubat 2017 - 7:00

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı (Uhde) Prof. Dr. Kadir Özköse tarafından verilenseminere öğretim üyeleri ve öğrencilerkatıldı. On dokuzuncu yüzyılda, başta Kuzey Afrika olmak üzere İslam dünyasında etkinlik gösteren Senûsiyye tasavvu fakımının kurucusu Muhammed Ali es-Senûsî’nin felsefesi, ilmîve tasavvufî şahsiyeti, Senûsiyye akımının tasavvufîıslahat çizgesi, birey ve toplum hayatındaki etik değerleri, modern dünyanın bunalımlarına yönelik İslâmî bakış açısıyla sergilenen özgün öğretileri üzerinde duruldu. Prof. Dr. Kadir Özköse konuşmasında Senûsiyye önderlerinden Seyyid Ahmet eş-Şerif’inistiklalmücadelesinde Anadolu halkının yanındayer alma çabasına, SenûsîliğinOsmanlımerkeziotoritesiyleolangüçlüişbirliğini, emperyalist güçlerin sömürgeci faaliyetlerine karşı başta Libya olmak üzere Cezayir, Mısır, Sudan, Etiyopya topraklarında verdikleri bağımsızlık mücadelesini anlatarak; İslâmî, fıkhî, tasavvufî, felsefesi, iktisadî, siyasî, içtimaî ve insani çizgide itidal, denge, hakkaniyet ve erdemölçütlerini modern çağın buhranlarına karşıİslam’ın yeniden müspet boyutta anlaşılmasına verdikleri katkıyı, Ömer Muhtar’ı yetiştiren bir hareket olarak bağımsızlık mücadelesinde İslam medeniyetinin en olumsuz şartlarda yeniden inkişafına ne tür katkılarda bulunduklarına ilişkin bilgiler verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.