""

ilahiyat Fakültesinde mezuniyet coşkusu « Yeniufuk Gazetesi

7 Mayıs 2024 - 01:06

ilahiyat Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi’nde 2021-2022 akademik yılı lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

ilahiyat Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2022 - 17:00

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi’nde 2021-2022 akademik yılı lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, fakülte dekanları öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni İlahiyat Fakültesi öğrencisi Recep Berat Kandemir’in Kur’an-Kerim tilaveti ile devam etti.
2021-2022 eğitim-öğretim dönemi İlahiyat Fakültesi ve Üniversite birincisi Rabia Ayar, mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı.
Ayar konuşmasında, “Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bize sağladığı nitelikli eğitim ve güzel imkânlar sayesinde 2017 yılında girdiğimiz bu fakülte kapısından şimdi ilimle donanmış, mana ile bütünleşmiş, yetişmiş birer fert olarak çıkıyoruz. Bundan sonraki hayatımızı, Bilal Şahin İlahiyat Fakültemizin bizlere aşıladığı değer ve ilkelerle donanmış olarak, dinimizin emir ve yasaklarına riayet ederek yaşamaya gayret edeceğiz ” dedi.
Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar da beş yıl süren ilahiyat eğitim ve öğretimini başarılı şekilde tamamlayarak 220 öğrenciyi mezun etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Dündar, “Sizler 5 yıl süren ilahiyat eğitim ve öğretiminizi başarılı bir şekilde tamamlayarak yeni bir sürece girdiniz. Bundan sonra, sadece öğrenen değil; hem öğrenen hem de öğreten olacaksınız. Gittiğiniz her yerde, bulunduğunuz her mahfilde, Yüce dinimiz İslam’ı insanlarımıza anlatarak, onları doğru bir şekilde bilgilendireceğinize inancımız tamdır. Öğrendiklerinizle hiçbir zaman yetinmeyip, her zaman öğrenmenin, kendinizi yenilemenin, azim ve gayreti içerisinde olacaksınız. Biliniz ki, eğitim ve öğretim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi sizin bir yuvanızdır. Sizlere kapımızın her zaman açık olduğunu asla unutmayınız.” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da geleceğin din bilginleri, din âlimleri, müftüleri, vaizeleri, vaizleri ve ülkenin yarınları öğrencilerinin mezuniyetlerinde bulunmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Rektör Karadağ, “Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi mezunları olarak genel anlamda dini temsil eden bireylersiniz. Sizlerin aldığı eğitim önemli olmakla birlikte sizler hem dünyamız, hem ahiretimiz hem de mesleğini icra etmek adına dini algılamada ve sorgulamada dini yaşamada ekseniniz Kur’an ve sünnet olsun. Hayatınız boyunca Kur’an ve sünnet sizin şiarınız önderiniz ve yoldaşınız olsun. Eğer ekseniniz Kur’an ve sünnet olursa inanın gönülleriniz vicdanlarınız adalet üzere hak ve hakikatin taçlanması adına atar. Bunu sizden bir rektörünüz olarak, bir büyüğünüz olarak rica ediyorum. Bu duygularla sizleri bu güne taşıyan ve bugünlere getiren, emek ve çabalarını ortaya koyan bütün paydaşlarımıza, ailelerinize, mesai arkadaşlarıma, İş insanı Bilal Şahin Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Mezun olan öğrencilerimiz yolunuz bahtınız açık olsun.”diye konuştu.
Tören tasavvuf musikisi sanatçısı Ömer Faruk Güney konseri ile devam etti.
Konser sonrası, dereceye giren öğrencilere diplomaları ve Hayırsever iş insanı Bilal Şahin’in verdiği hediyeler takdim edildi. Cemil MERMERTAŞ

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.